Brøndby klar til 4. pokaltitelforsvar i træk

De tredobbelte pokalmestre fra Brøndby er klar til deres 4. pokalfinale i træk, efter de besejrede Elite Volley Aarhus i semifinalen ved Final 4 i Frederiksberg Hallen. Final 4, semifinale: Elite Volley Aarhus vs. Brøndby VK 0-3 (20-25, 19-25, 21-25) Frederiksberg Hallen Kvindernes pokalfinale er for 4. år i træk et opgør mellem sværvægterne i…

| Foto: Henrik Petersen

:


De tredobbelte pokalmestre fra Brøndby er klar til deres 4. pokalfinale i træk, efter de besejrede Elite Volley Aarhus i semifinalen ved Final 4 i Frederiksberg Hallen.

Final 4, semifinale: Elite Volley Aarhus vs. Brøndby VK 0-3 (20-25, 19-25, 21-25)
Frederiksberg Hallen

Kvindernes pokalfinale er for 4. år i træk et opgør mellem sværvægterne i dansk damevolley, Brøndby og Holte.

Brøndby har været fast inventar i Final 4 siden den første event i Frederiksberg Hallen i 2014, og holdet fra den københavnske vestegn har vundet alle tre pokalfinaler indtil videre.

Inden Brøndby for alvor kunne rette sigtekornet ind på pokalfinalen lørdag, gjaldt det semifinalen mod Final 4-debutanterne fra Elite Volley Aarhus.

Og rutinen fornægtede sig ikke i semifinalen, hvor holdet fra Smilets By endte med mundvigene pegende nedad. Brøndby var for stærke i alle spillets facetter og bookede billet til deres 4. pokalfinale i træk med en 3-0-sejr.

Brøndby-træner Jens Bang var en glad mand efter sejren:

”Aarhus er et godt hold, de har fået en virkelig god træner, der har fået organiseret dem bedre end tidligere og udnytter deres kvaliteter bedst muligt. Vi er nødt til at spille med vores bedste opstilling gennem hele kampen,” siger han.

”Forskellen i dag er rutinen. Vi har prøvet det her mange gange før. Og så har vi Trine Kjelstrup, der kan vinde bolde, når der er brug for det,” siger Jens Bang og kigger frem mod pokalfinalen lørdag kl. 13.30:

”Holte har spillet europæisk tidligere i denne uge, så de bør være bedre mentalt rustet end os. Det bliver en kamp, der kan gå begge veje og kommer til at handle om, hvem der står bedst og har dagsformen,” slutter Brøndby-træneren.

Aarhus-træner Shane Smith:

”Brøndby viser, at de er et virkelig stærkt hold. Vi vidste, at det ville være en stor udfordring, hvis vi skulle spille os i pokalfinalen,” siger han.

”Vi bliver presset og laver derfor for mange personlige fejl. Og så har Brøndby en meget dygtig hæver og en kant, der virkelig kan slå boldene ned,” slutter Shane Smith.

Brøndby lagde hårdt ud i 1. sæt, hvor den altid hårdtslående Trine Kjelstrup viste, hvorfor kollegerne i Volleyligaen igen i år har nomineret hende til Årets spiller. 8 point satte hun ind på Brøndby-kontoen i åbningssættet, som Brøndby vandt 25-20.

Efter en glimrende start på 2. sæt for Elite Volley Aarhus fik Brøndby udlignet ved 8-8. Brøndbys giftige angrebsduo Trine Kjelstrup og Deprece Washington fortsatte med at finde hullerne i EVA’s blokader hele vejen til sætsejren 25-19.

3. sæt var helt lige frem til 14-14. Men så trak de regerende pokalmestre fra, og hvem andre end Trine Kjelstrup kunne hamre matchpointet i gulvet til 25-21.

Med sejren er Brøndby klar til pokalfinalen i morgen klokken 13:30, hvor de møder Holte.

Alle kampe til Final 4 vises direkte på Volley TV.

KAMPPROGRAM FINAL 4

Fredag den 15. december
Kl. 13.00: Semifinale: Holte IF vs. Amager VK (damer): 3-0 (25-16, 25-17, 25-23)
Kl. 15.00: Semifinale: Elite Volley Aarhus vs. Brøndby VK (damer): 0-3 (20-25, 19-25, 21-25)
Kl. 17.00: Semifinale: Ishøj Volley vs. Marienlyst (herrer)
Kl. 19.00: Semifinale: Gentofte Volley vs. Middelfart VK (herrer)

Lørdag den 16. december
Kl. 13.30: Pokalfinale damer: Holte IF vs. Brøndby VK
Kl. 16.00: Pokalfinale herrer

– Med forbehold for forsinkelser begge dage.

Del nyhed

LÆS OGSÅ