Danmarks volleyherrer får værst tænkelige lodtrækning til EM-kvalifikationen

De danske volleyherrer får svært ved at komme med til EM i 2019, selvom slutrunden udvides fra 16 til 24 hold. Det står klart efter dagens lodtrækning til EM-kvalifikationen, hvor Danmark trak to skrækmodstandere. Finland og Rumænien. Det er Danmarks kommende modstandere i EM-kvalifikationen. Noget af en mundfuld erkender landstræner Mikael Trolle ovenpå dagens lodtrækning…

| Foto: MortenO.com

:


De danske volleyherrer får svært ved at komme med til EM i 2019, selvom slutrunden udvides fra 16 til 24 hold. Det står klart efter dagens lodtrækning til EM-kvalifikationen, hvor Danmark trak to skrækmodstandere.

Finland og Rumænien. Det er Danmarks kommende modstandere i EM-kvalifikationen. Noget af en mundfuld erkender landstræner Mikael Trolle ovenpå dagens lodtrækning i det europæiske volleyballforbunds hovedkvarter i Luxembourg.

”Finland er det absolut stærkeste hold fra 1. seedningslag. Det er rigtig uheldigt, at vi samtidig får et af de stærkeste hold fra 3. seedningslag,” siger Mikael Trolle.

”Rumænien ligger kun i 3. seedningslag, fordi de ikke har deltaget i særlig mange pointgivende turneringer inden for de sidste to år,” siger han.

EM i 2019 er udvidet til 24 hold, og kvalifikationen er ændret. I det nye kvalifikations-format er de 4 værtsnationer samt de 8 bedst rangerede nationer prækvalificerede til EM.

Det betyder, at Finland, der ellers ligger 10’er på Europaranglisten, som det eneste hold i top 12 skal spille kvalifikation for at komme med til EM-slutrunden.

EM-kvalifikationen består af syv grupper. Fem grupper med fire hold og to grupper med tre hold. Gruppevinderne samt de fem bedste 2’er kvalificerer sig til EM.

Her er Danmark altså havnet i en tre-holds gruppe, hvilket ikke er til Danmarks fordel.

”Først og fremmest er der ikke så stor mulighed for, at holdene slår hinanden indbyrdes. Det er soleklart, at vi skal slå Rumænien ude og hjemme for at komme til EM. Gør vi det, bliver vi 2’er i gruppen. Men selvom vi slutter på 2. pladsen, er Rumænien så stærke, at der er sandsynlighed for at vi smider et point i vores indbyrdes kampe med dem, hvilket stiller os dårligere i det samlede toer-regnskab,” siger slutter Mikael Trolle.

EM-kvalifikationen består af syv grupper. Fem grupper med fire hold og to grupper med tre hold. Gruppevinderne samt de fem bedste 2’er kvalificerer sig til EM.

Da der er forskel i antallet af hold i de syv grupper, sletter man i grupperne med fire hold resultaterne mod det hold, som slutter sidst, for at bestemme de fem bedste 2’er på tværs af alle grupperne.  

EM-kvalifikationen spilles i august 2018 og januar 2019. Der spilles ude og hjemme mod alle modstandere i gruppen.

Gruppe A

Gruppe B

Gruppe C

Gruppe D

Gruppe E

Gruppe F

Gruppe G

Finland

Estland

Slovakiet

Portugal

Spanien

Ukraine

Grækenland

DANMARK

Letland

Montenegro

Kroatien

Hviderusland

Makedonien

Sverige

Rumænien

Israel

Moldova

Østrig

Norge

Ungarn

Aserbajdsjan

    Island

Albanien

Georgien

Schweiz

Luxembourg

Del nyhed

LÆS OGSÅ