Herrelandsholdet vinder tæt kamp mod Norge

Herrelandsholdet, VM-kvalifikation i Zagreb, fredag d. 26.5. Danmark-Norge: 3-1 (25-21, 18-25, 25-16, 25-23) Begge hold var inden dagens kamp uden sejre i de to første kampe i VM-kvalifikationen. Men da begge hold i flere perioder havde vist flot spil, var det på forhånd ventet, at dette naboopgør kunne blive en tæt affære. Holdene fulgtes pænt…

:


Herrelandsholdet, VM-kvalifikation i Zagreb, fredag d. 26.5.

Danmark-Norge: 3-1 (25-21, 18-25, 25-16, 25-23)

Begge hold var inden dagens kamp uden sejre i de to første kampe i VM-kvalifikationen. Men da begge hold i flere perioder havde vist flot spil, var det på forhånd ventet, at dette naboopgør kunne blive en tæt affære.

Holdene fulgtes pænt ad i første sæt til 8-7 til Danmark. Herfra tog danskerne et par breakpoints på gode blokader og modangreb og kom til 16-12. Norge kom tæt på ved dansk føring 23-21. hvor Mikael Trolle tog time out. Men Danmark holdt hovedet koldt og Peter Trolle afsluttede sættet med et servees til 25-21.

I starten af 2. sæt kom Danmark bagud 6-8 efter et par ærgerlige fejl. Det lykkedes ikke i denne periode at finde frem til det stabile spil, der havde sikret sejren i første sæt. Bagud 12-16 ved 2. tekniske time out fik Danmark kortvarigt en smule bedre greb om spillet uden dog at få lavet de breakpoints der var brug for. Sættet blev lukket med 25-18 til Norge.

Danmark kom godt fra start i tredje sæt, hvor de ærgerlige fejl var ryddet væk. Axel Jacobsen fordelte boldene godt, hvilket gav sikre point i angrebet fra specielt Peter Trolle. Norge tog time out bagud 8-12. Danmark udbyggede føringen til 16-11 ved teknisk time out. Vores blok og forsvar kontrollerede de norske kantangribere fint, mens det kneb lidt mere med det store norske centerangreb. Danmark afsluttede stabilt og fokuseret med et angrebspoint af Simon Gade til sætsejr 25-16.

Bagud 1-2 og med ryggen mod muren kæmpede Norge sig tilbage i kampen fra starten af tredje sæt. De var foran 8-5 efter en periode hvor fejlene igen sneg sig ind i det danske spil. Ved 16-16 udlignede Danmark efter et par gode server fra Aske Mørkeberg og Norge måtte tage time out. Holdene fulgtes ad og Danmark optimerede defensiven med indskiftninger af Mads Møllgaard og Simon Bitsch. Norge spillede en stærk side out i denne periode og Mikael Trolle tog time out bagud 21-22. Heldigvis holdt Danmark hovedet koldt i sætafslutningen og lod Norge om at afgøre sættet via en netfejl og et slag ud af banen.

En vigtig sejr for Danmark som betyder, at holdet stadig har en rolle at spille i VM-kvalifikationen.

Assistenttræner Kristian Knudsen:” Det var dejligt at se os løfte vores spil i dag, gennem god fight og mange skarpe aktioner. Det var specielt godt, at vi var i stand til afgøre kampen i en tæt og intens atmosfære. Vi ser frem til et par gode kampe mod Kroatien og Hviderusland”.

Danmarks startopstilling:
Hæver: Axel Jacobsen
Diagonal: Peter Trolle
Kanter: Rasmus Breuning og Philip Özari
Centre: Aske Mørkeberg og Simon Gade
Libero: Nikolaj Hjorth

Indskiftere: Mads Møllgaard, Simon Bitsch

Se øvrige resultater fra VM-kvalifikationen her:
http://www.cev.lu/Competition-Area/competition.aspx?ID=976&PID=1524

Resten af programmet for VM-turneringen:

27.5 kl. 17.30: Danmark-Kroatien
28.5 kl. 20.00: Danmark-Hviderusland

Del nyhed

LÆS OGSÅ