Slidsom VM-kvalifikation venter volleyherrerne

Landstræner Mikael Trolle har sat navne på de 14 spillere, som i dag rejser til Kroatien, hvor der venter en krævende VM-kvalifikation med fem kampe på fem dage. Restitution er en by i Rusland. Eller rettere Zagreb i Kroatien. Det danske herrelandshold i volleyball rejser i dag til den kroatiske hovedstad i jagten på en…

| Foto: MortenO.com

:


Landstræner Mikael Trolle har sat navne på de 14 spillere, som i dag rejser til Kroatien, hvor der venter en krævende VM-kvalifikation med fem kampe på fem dage.

Restitution er en by i Rusland. Eller rettere Zagreb i Kroatien. Det danske herrelandshold i volleyball rejser i dag til den kroatiske hovedstad i jagten på en billet til VM.

Foran dem venter et intensivt kampprogram, der kan tage pusten fra de fleste. Fem kampe på fem dage og kun førstepladsen i gruppen sikrer direkte avancement til VM.

”Det er et fuldstændig urealistisk fysisk krav at skulle spille fem kampe på fem dage,” siger landstræner Mikael Trolle.

”Så det bliver ikke en kvalitativ VM-kvalifikation, men en kvantitativ. Det bliver et spørgsmål om, hvilket hold der bruger sine kræfter bedst,” siger han.

”Rækkefølgen for kampene kan være afgørende. Det er ikke en dårlig rækkefølge, vi har fået, men VM-kvalifikationen er et meget smalt nåleøje for Europa, da FIVB vil sikre, at VM er en global event. Europa har mange stærke hold, som kan tage en plads i Europa-allokeringen,” siger Mikael Trolle.

Danmark åbner 2. runde i VM-kvalifikationen mod Schweiz onsdag den 24. maj. Det er kun gruppevinderen, som kvalificerer sig direkte til VM. 2’eren i puljen går videre til 3. runde.

”Vi er i en stærk pulje, hvor Serbien er kæmpe favoritter. Det vil være meget overraskende, hvis de ikke tager 1. pladsen,” siger Mikael Trolle.

”Derunder er der et lag af nationer, hvor det er meget svært at forudsige, hvem der slår hvem. Der er mange, som kan tage 2. pladsen i puljen, heriblandt os. Men Kroatien på hjemmebane er nok favorit hertil,” vurderer landstræneren.

Derfor handler kvalifikationen om mere end en billet til VM.

”Ambitionen er at vise, at vi har et slagkraftigt hold, som har gennemgået et succesfuldt generationsskifte på en lang række pladser. Vi skal vise, at vi har et niveau, som i fremtiden kan kvalificere os til store slutrunder. VM er nok for stor en mundfuld pt., men vi skal vise potentialet,” slutter Mikael Trolle.

KAMPPROGRAM, VM-KVALIFIKATION, KROATIEN
24/05, 15:00: Danmark vs. Schweiz (livescore)
25/05, 15:00: Danmark vs. Serbien (livescore)
26/05, 15:00: Norge vs. Danmark (livescore)
27/05, 17:30: Danmark vs. Kroatien (livescore) (LIVESTREAM)
28/05, 20:00: Hviderusland vs. Danmark (livescore)

Følg stillingen i Gruppe E på CEV.lu her.

HERRELANDSHOLDET TIL VM-KVALIFIKATION, KROATIEN

Hæver
Axel Jacobsen (San Lorenzo – ARG)
Sebastian Mikelsons (Gentofte Volley – DEN)

Libero
Frederik Mikelsons (Gentofte Volley – DEN)
Nikolaj Hjorth (Middelfart VK – DEN)

Centerspiller
Simon Øster Ellegaard Andersen (Middelfart VK – DEN)
Simon Gade (Gentofte Volley – DEN)
Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley – DEN)

Højrekant
Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley – DEN)
Steen Sørensen – tillige venstrekant (Axis Cuibertin – BEL)

Venstrekant
Simon Bitsch (BK Marienlyst – DEN)
Philip Özari (Gentofte Volley – DEN)
Mads Møllgaard (Lünenburg – GER)
Rasmus Breuning (Milano – ITA)
Anders Lammert Hartmann (Gentofte – DEN)

Staben omkring herrelandsholdet
Head Coach: Mikael Trolle
Assistant Coach: Kristian Knudsen
Technical Assistant Coach: Peter Borglund
Scout: Francesco Oleni
Team Manager: Sven Brix
Fysioterapeut: Maja Andreasson

Del nyhed

LÆS OGSÅ