Sven-Erik Borch Lauridsen to spillere tættere på den endelige trup til VM-kvalifikationen

Landstræner Sven-Erik Borch Lauridsen har sorteret to spillere fra efter weekendens testkampe mod Estland. Nåleøjet til en plads i truppen til VM-kvalifikationen begynder at blive mindre og mindre for de danske volleyballdamer. I weekenden og Store Bededag trippeltestede Danmark hjemme i Idrættens Hus i Brøndby mod Estland. Landstræner Sven-Erik Borch Lauridsen skulle blandt andet se…

| Foto: Volleyball.lu

:


Landstræner Sven-Erik Borch Lauridsen har sorteret to spillere fra efter weekendens testkampe mod Estland.

Nåleøjet til en plads i truppen til VM-kvalifikationen begynder at blive mindre og mindre for de danske volleyballdamer.

I weekenden og Store Bededag trippeltestede Danmark hjemme i Idrættens Hus i Brøndby mod Estland. Landstræner Sven-Erik Borch Lauridsen skulle blandt andet se spillerne an og blive skarpere på, hvem der skal med til VM-kvalifikationen den 30. maj til 3. juni i Azerbaijan.

”Det var en opadgående formkurve alle tre dage. Første dag skulle vi vænne os til tempoet, anden dag fulgte vi med til 20-20 og kunne have vundet sæt, men kollapsede, og på tredjedagen er vi helt med langt hen i kampen og vinder sæt,” siger Sven-Erik Borch Lauridsen.

Det endte med tre nederlag i testkampene mod Estland.

Trimmer truppen
Sven-Erik Borch Lauridsen fik også set nogle helt nye ansigter i aktion, da han gav debut i den rød-hvide trøje til Julie Lyskjær Pedersen, Christina Trasbo Michaelsen og Mette Breuning.

”Alle spillere i truppen kommer ind og får spilletid. Det giver selvfølgelig noget uro på banen, men et af formålene med kampene mod Estland var at se, hvem vi skal arbejde videre med i denne omgang,” siger Sven-Erik Borch Lauridsen.

”Før kampene mod Estland skulle vi finde ud af, hvordan vi skulle spille. Nu skal vi præstationsoptimere med vores forventede start 6’er,” siger han.

Landstræneren har mandag skåret Nora Bjerregård Øland og Christina Trasbo Michaelsen fra.

Der er nu 14 spillere tilbage på holdkortet. Og de får ikke meget pause. Allerede den 18. maj rejser Danmark til Island, hvor der venter tre landskampe mod værterne i Reykjavik og en testkamp mod collegeholdet fra University of Southern California.

Den endelige trup til VM-kvalifikationen er dog ikke udtaget endnu. Det skyldes blandt andet, at Maia Stripp ikke kommer med til Island på grund af eksaminer, mens Paulina Hougaard-Jensen først kommer hjem fra USA efter kampene mod Island.

Danmark er med i Gruppe E i VM-kvalifikationen, som spilles i Azerbaijan. Foruden værterne er de danske modstandere Israel, Norge, Holland og Ukraine. VM-kvalen spilles den 30. maj til 3. juni.

DAMELANDSHOLDET, TRUPPEN MOD ISLAND OG USC

Hæver
Eva Mielskov Bang (Brøndby VK – DEN)
Nikoline Maria Mogensen (Holte IF – DEN)

Libero
Julie Lyskjær (Elite Volley Aarhus – DEN)
Nora Møllgaard (Holte IF – DEN)

Centerspiller
Amalie Langbjerg Lachenmeier (Team Køge Volley – DEN)
Mie Maimann Møller (Fortuna Odense Volley – DEN)
Mette Breuning Nielsen (Fortuna Odense Volley – DEN)
Trine Rask-Nielsen (Elite Volley Aarhus – DEN)

Kantspillere
Helena Elbæk (Ikast KFUM Volley – DEN)
Isabel Vestergaard Fugmann (Team Køge Volley – DEN)
Trine Noer Kjelstrup (Brøndby VK – DEN)
Emilie Stenholt Krogh (Elite Volley Aarhus – DEN)
Nanna Naomi Khan Mølgård (Elite Volley Aarhus – DEN)
Alina Hjorth Sode (Brøndby VK – DEN)

Del nyhed

LÆS OGSÅ