Tilskuerfremgang i Volleyligaen for 3. år i træk

Interessen for at se volleyball i landets bedste række stiger igen en lille smule i denne sæson. Samtidig følger flere og flere med på Volleyball Danmarks egen TV-kanal på nettet Volley TV.  Således var der i gennemsnit 145 tilskuere til hver kamp i grundspillet hos herrerne, mens damernes grundspilskampe blev overværet af 104 tilskuere i…

| Foto: MortenO.com

:


Interessen for at se volleyball i landets bedste række stiger igen en lille smule i denne sæson. Samtidig følger flere og flere med på Volleyball Danmarks egen TV-kanal på nettet Volley TV. 

Således var der i gennemsnit 145 tilskuere til hver kamp i grundspillet hos herrerne, mens damernes grundspilskampe blev overværet af 104 tilskuere i snit.

Det er en stigning på små 3 procent hos herrerne og 9 procent hos damerne i forhold til året før. Stigningen i antallet af tilskuere glæder sportsdirektør i Volleyball Danmark Mikael Trolle: 

”Jeg er meget glad for, at vi igen i år ser lidt flere ansigter i hallerne. Når vi for 3. år i træk oplever en tilskuerfremgang i Volleyligaen, beviser det, at Volleyligaen og volleyball generelt er et rigtig godt produkt,” siger han.

”Selvom det kun er en lille stigning, er det meget opmuntrende i en tid, hvor flere andre sportsgrene oplever dalende tilskuerinteresse,” siger Mikael Trolle.

”Der er stadig lang vej til fyldte haller. Men klubberne gør en god indsats for at tiltrække tilskuere til kampene. Til begge vores DM-finaler i den forgange weekend var der en fantastisk kulisse med totalt fyldte haller. Det er selvfølgelig drømmen, at ligakampene når derhen af,” siger han.

Mere synlighed på skærmen
Til tilskuertallet skal lægges, at Volleyball Danmark siden årsskiftet streamet tæt på 30 kampe fra Volleyligaen på sin egen TV-kanal på nettet Volley TV.

”Der er flere og flere, der følger volleyball på skærmen, og rækkevidden sporten bliver derved endnu større. Det er ikke tilskuere i hallen, men det øger synligheden af volleyball, hvilket vi glæder os meget over,” siger Mikael Trolle.

I alt var der 7.904 tilskuere på plads i de danske haller til en herrekamp i løbet af Volleyligaens grundspil i denne sæson mod 7.748 tilskuere i sidste sæson.    

Hos damerne er det sværere at sammenligne det totale antal tilskuere, da der i denne sæson kun har været syv hold i Volleyligaen mod otte i sidste sæson. Der er derfor kun spillet 42 kampe mod 56 sidste sæson. Disse blev overværet af 4.361 tilskuere.

Men hvis gennemsnittet på 104 tilskuere fra de 42 afviklede kampe havde fortsat i de 14 kampe, der blev spillet færre, ville det samlede tilskuerantal ende på 5.818 hos damerne, godt 500 flere end sidste sæson.

Du kan se eller gense DM-finalerne på Volley TV her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ