Holte fejrer 30. DM-medalje i træk med guld

I en særdeles underholdende og velspillet finale, vandt Holte også det 2. opgør om danmarksmesterskabet mod Brøndby. Dermed kunne Holte fejre klubbens 30. DM-medalje i træk med den fornemmeste karat. 2. DM-finale, Holte vs. Brøndby: 3-0 (25-22, 25-22, 25-23) Holtehallen, Holte Holtehallen var propfyldt og på kogepunktet fra kampens start, da Holte og Brøndby tørnede…

| Foto: MortenO.com

:


I en særdeles underholdende og velspillet finale, vandt Holte også det 2. opgør om danmarksmesterskabet mod Brøndby. Dermed kunne Holte fejre klubbens 30. DM-medalje i træk med den fornemmeste karat.

2. DM-finale, Holte vs. Brøndby: 3-0 (25-22, 25-22, 25-23)
Holtehallen, Holte

Holtehallen var propfyldt og på kogepunktet fra kampens start, da Holte og Brøndby tørnede sammen til den 2. duel om DM-guldet.

Det var tydeligt på begge mandskaber, at danmarksmesterskabet skulle afgøres i dag.

Brøndby skulle vinde for at tvinge DM-finalerne ud i ét enkelt og altafgørende Golden Set til 25 point om at blive dansk mester.

De tredobbelte danske mestre lagde da også ud med et tungt servepres fra kampens start og tog føringen. Begge mandskaber havde stor variation i angrebsspillet og hele 1. sæt var en uhyggeligt tæt affære. Holte haltede efter Brøndbys gode begyndelse frem til 22-19 i Brøndbys favør. Men så gik de gulblusede i stå, hjemmebaneholdet tog deres første føring ved 23-22 og Kayla Neto kunne med sin 5. serv i træk binde knude på sættet med et es 25-22.

I 2. sæt var det Holte, der lagde bedst fra land. Ført an af en stærkt spillede Amalie Owie formåede Holte, hvad Brøndby ikke gjorde i det foregående sæt, nemlig at holde fast i føringen hele vejen til slut. 2. sæt sluttede som det første med 25-22 ti Holte.

Igen i 3. sæt dirigerede Holtekaptajn Caitlin Nyhus sine tropper til angreb med kølig hæverhånd, og på kanten var hænderne hos Julie Mikaelsen glohede. Årets MVP i Volleyligaen, der i sidste sæson vandt guld med Brøndby, gjorde gang på gang det onde ved sin gamle klub, når hun hamrede bolden i gulvet med venstrehånden. Sættet var helt lige frem til 23-23, hvor Holte sikrede sig sin første matchbold, som de udnyttede til at sætsejr 25-23, kampen 3-0 og danmarksmesterskabet.

Holtetræner Sven-Erik Borch Lauridsen var en særdeles glad mand efter kampen:

”Det er det fedeste i hele verden. Det er også fedt at få børn, men det her kommer godt nok tæt på,” siger han.

”Det var en fænomenal opbakning i dag. Jeg er så glad for, at vi kunne give alle de mange mennesker den sejr, de var kommet for at se. Jeg kunne knap nok kommunikere med pigerne på banen, så jeg måtte bare håbe på, at de klarede den selv,” siger Sven-Erik Borch Lauridsen.

”Jeg synes, at vi havde holdet til at vinde i år. Det var en tæt kamp hele vejen. Stor respekt til alle pigerne, som har arbejdet stenhårdt for det her danmarksmesterskab. De trådte virkelig i karakter, når det gjaldt.”

Holte topscorer blev Julie Mikaelsen med 15 point.

1. DM-finale, Brøndby vs. Holte: 2-3 (15-25, 25-13, 17-25, 25-22, 10-15)
2. DM-finale, Holte vs. Brøndby: 3-0 (25-22, 25-22, 25-23)


Del nyhed

LÆS OGSÅ