Holte vinder 1. DM-finale i rutsjebanetiebreaker

Det var op og ned for både Brøndby og Holte i den 1. DM-finale tirsdag aften. I en sand rutsjebanetur af en finale endte Holte med at vinde første finalefight i tiebreak 3-2. 1. DM-finale, Brøndby vs. Holte: 2-3 (15-25, 25-13, 17-25, 25-22, 10-15) Stadionhal 1, Brøndby Cheftrænerne havde inden den 1. DM-finale meldt mesterskabskampen…

:


Det var op og ned for både Brøndby og Holte i den 1. DM-finale tirsdag aften. I en sand rutsjebanetur af en finale endte Holte med at vinde første finalefight i tiebreak 3-2.

1. DM-finale, Brøndby vs. Holte: 2-3 (15-25, 25-13, 17-25, 25-22, 10-15)
Stadionhal 1, Brøndby

Cheftrænerne havde inden den 1. DM-finale meldt mesterskabskampen for total åben. Og den første duel om DM-guldet blev også en tæt fight.

Det er sjette gang på syv år, at Brøndby og Holte møder hinanden i DM-finalen, men selvom det er to finalerutinerede mandskaber, spillede nerverne dem et puds langt ind i kampen.

I hvert fald var de første tre sæt ligeså meget op og ned som en rutsjebanetur i Tivoli, hvor Brøndby og Holte skiftedes til at vinde stort.  

I 4. sæt kom den tæthed og spænding, som cheftrænerne på forhånd havde lagt op til. Det meste af Stadionhal 1 i Brøndby troede, at Holte havde slået det afgørende hul, da de bragte sig på 21-18. Men Brøndbys Trine Kjelstrup, den ene af to kantspillere på årets hold, fik med hammerhårde smash vendt sættet til Brøndbys favør, inden hun kunne binde knude 25-22.

Dermed skulle den 1. DM-finale ud i tiebreak. Her faldt afgørelsen, da Kayla Neto med to serveesser i træk bragte Holte foran 10-7. Det hul fik Brøndby aldrig lukket, og Holte kunne gå fra banen med en 15-10 sejr i det sidste og afgørende sæt og dermed en 3-2-sejr.

”Det er altid rart at vinde 1. stik i Brøndbys egen hule. Nu står vi med matchbold på hjemmebane den 22. april,” siger Holte-træner Sven-Erik Borch Lauridsen.

”Det er ikke en køn kamp i de første sæt, hvor det virkelig svinger op og ned. Men stor ros til hele holdet, som formår at holde hovedet koldt og ikke gå i panik,” siger han.

”Vi skal serve bedre og være skarpere i angrebet, men det ved vi, at vi er, når vi spiller på hjemmebane. Der kan vi løfte vores spil med 20 procent, så jeg håber ikke, at den afgørende finale bliver ligeså tæt.”

Den anden og afgørende DM-finale spilles den 22. april klokken 16:00 i Ny Holtehal i Holte (Se kampen på Volley TV her).

Vinder holdene en kamp hver, spiller de i forlængelse af sidste finale ét enkelt og altafgørende Golden Set til 25 point om at blive dansk mester.

Onsdag spiller herrerne deres 1. DM-finale. Her mødes Marienlyst og Gentofte i Marienlystcentret klokken 19:00. (Se kampen på Volley TV her).

Del nyhed

LÆS OGSÅ