100 dage til Final 4 i European League

I dag er der 100 dage til Final 4 i European League i Danmark begynder. I den anledning løfter Volleyball Danmark sløret for arenaen, hvor finalekampene skal spilles samt Final 4-logoet. Præsidenten for CEV kalder værtskabet en ny milepæl. De danske volleyballherrer har begyndt nedtællingen til Final 4 i European League, som nærmer sig med…

:


I dag er der 100 dage til Final 4 i European League i Danmark begynder. I den anledning løfter Volleyball Danmark sløret for arenaen, hvor finalekampene skal spilles samt Final 4-logoet. Præsidenten for CEV kalder værtskabet en ny milepæl.

De danske volleyballherrer har begyndt nedtællingen til Final 4 i European League, som nærmer sig med hastige skridt.

I sidste uge udtog landstræner Mikael Trolle sin 23 mand store bruttotrup, og med 100 dage til første kamp i Final 4 sætter Volleyball Danmark i dag navn på landsholdets hjemmebane.

”Det er en kæmpe glæde, at vi kan byde alle sportsinteresserede indenfor i Gentofte Sportspark til et internationalt finalespil med dansk deltagelse den 1. og 2. juli,” siger Mikael Trolle, sportsdirektør og landstræner i Volleyball Danmark.

Final 4 i European League består af semifinaler, bronzekamp og finale og er næste kapitel i historieskrivningen om store europæiske volleyballevents på dansk grund, siden Danmark var værter for EM sammen med Polen i 2013.

”Vi er rigtig godt i gang med at skabe den helt rette organisation til at give danskerne endnu en stor volleyballoplevelse,” siger Mikael Trolle.

”Det var en fantastisk kulisse, da der blev spillet Champions League i Gentofte Sportspark sidste år. Vi håber, at Volleyball Danmark og alle sportsinteresserede vil være med til at bakke op om herrelandsholdet i volleyball,” siger han.

CEV præsident: En ny milepæl
Præsidenten for det europæiske volleyballforbund CEV, Aleksandar Boričić, glæder sig over valget af Danmark som værter for European League-finalerne:

“Efter de var værter for et yderst succesfuldt EM i 2013, er vores venner i Volleyball Danmark fortsat deres hårde arbejde med at profilere volleyball i deres land, og værtskabet af dette års European League Final 4 er en ny milepæl i denne positive udvikling og trend,” siger Aleksandar Boričić og fortsætter:

“Danmark er kendt for at arrangere en række store sportsevent hvert år, og jeg er sikker på, at European League-finalerne vil cementere denne status og samtidig inspirere unge mennesker til at følge vores sport nærmere og forhåbentlig selv begynde at spille i fremtiden,” siger han.

De danske volleyherrer tager hul på gruppespillet i European League i juni, hvor Danmark er i Gruppe B med Ukraine, Ungarn og Israel.

Nr. 1 og 2 fra gruppen kvalificerer sig direkte til Final 4. Hvis Danmark ikke kvalificerer sig direkte, overtager de som værter pladsen fra den dårligste 2’er.

Final 4 i European League spilles den 1. og 2. juli i Gentofte Sportspark.

FAKTA EUROPEAN LEAGUE 2017
– 2017 CEV Volleyball European League – Men spilles over to runder i juni.
– 1. runde spilles i Ukraine.
– 2. runde spilles i Ungarn.
– Alle fire hold spiller mod hinanden i hver runde.
– Final 4 spilles i Danmark.
– Final 4 spilles den 1. og 2. juli 2017.
– Final 4 afvikles med semifinaler på dag 1 og medaljekampe på dag 2.
– Danmark er det 2. bedste seedede nation i turneringen med en 22. plads på den europæiske rangliste.
– Gruppe A: Makedonien (21), Sverige (27), Albanien (35), Aserbajdsjan (37).
– Gruppe B: DANMARK (22), Ukraine (24), Ungarn (30), Israel (29).
– Vinderen af CEV European League 2017 går videre til FIVB World League.
– Nr. 1 og 2 i hver gruppe kvalificerer sig direkte til Final 4.
– Hvis Danmark ikke kvalificerer sig direkte, overtager de som værter pladsen fra den dårligste 2’er.

Del nyhed

LÆS OGSÅ