Seks hold jagter DM-guldet i volleyball

Grundspillet i Volleyligaen er slut, og seks hold er nu tilbage i kampen om DM-guldet. I denne weekend spilles de første kvartfinaler. De regerende mestre hos både damer og herrer, Brøndby og Gentofte, bookede hver en af de to direkte billetter til semifinalen. Hos damerne måtte Brøndby se sig overgået af Holte, der snuppede 1.…

:


Grundspillet i Volleyligaen er slut, og seks hold er nu tilbage i kampen om DM-guldet. I denne weekend spilles de første kvartfinaler.

De regerende mestre hos både damer og herrer, Brøndby og Gentofte, bookede hver en af de to direkte billetter til semifinalen.

Hos damerne måtte Brøndby se sig overgået af Holte, der snuppede 1. pladsen i grundspillet med en bedre sætscore og dermed den anden plads i semifinalen.

Hos herrerne er Marienlyst også semifinaleklar, da de sluttede på 2. pladsen efter Gentofte, som gik ubesejrede gennem Volleyligaens grundspil.

”Det er ikke overraskende, at det er disse fire hold, som er direkte i semifinalen. Alle fire hold har været dominerende i dansk volleyball i dette årti, hvis ikke længere, og har i den grad også leveret varen i denne sæson,” siger Casper Ahlehoff Hansen, kommentator for Volleyball Danmark.

Spændende kvartfinaler venter
Nummer 3 til 6 i Volleyligaens grundspil møder hinanden i kvartfinalerne, som spilles bedst af tre kampe. De første kvartfinaler spilles i den kommende weekend.

”Det har været et utrolig jævnbyrdigt grundspil, hvor holdene har slået hinanden på kryds og tværs. Ser man bort fra nummer 1 og 2, har holdene været helt lige. Nu bliver det rigtig alvor i kvartfinalerne, hvor der er lagt op til nogle tætte brag,” siger Casper Ahlehoff Hansen.

Hos damerne møder grundspillets nummer 3 Amager VK grundspillets nummer 6 Elitevolley Aarhus i den ene kvartfinale. Første kamp spilles i Aarhus Gl. stadionhal fredag d. 3.3 kl. 20.00.
I den anden kvartfinale tørner grundspillets nummer 4 Team Køge Volley sammen med grundspillets nummer 5 Fortuna Odense Volley. Første kamp spilles i Klostermarkshallen i Odense fredag d. 3.3 kl. 19.30

Hos herrerne møder grundspillets nummer 3 ASV Aarhus grundspillets nummer 6 Ishøj i den ene kvartfinale. Første kamp spilles i Ishøj Idrætscenter søndag d. 5.3 kl. 15.30.
I den anden kvartfinale står grundspillets nummer 4 Middelfart VK over for grundspillets nummer 5 Hvidovre VK. Første kamp spilles i Frihedens Idrætscenter søndag d. 5.3 kl. 18.00.

Anden runde kvartfinaler spilles den 7.-9. marts og en eventuelt tredje og afgørende kamp den 11.-12. marts.

FAKTA OM VOLLEYLIGAEN
– Hos herrerne spiller 8 hold 2 kampe mod hinanden i grundspillet. (14 kampe i alt, henholdsvis 7 ude og 7 hjemme).
– Hos damerne spiller 7 hold 2 kampe mod hinanden i grundspillet. (12 kampe i alt, henholdsvis 6 ude og 6 hjemme).
– Nr. 1-2 kvalificerer sig direkte til semifinalerne, som spilles bedst af 5 kampe.
– Nr. 3-6 kvalificerer sig til kvartfinalerne, som spilles bedst af 3 kampe.
– DM-finalerne spilles over to kampe. Vinder begge finalehold en kamp, spilles der et Golden Set til 25 point. Finalerne spilles i perioden 11.-13. april og 22.-23. april.
– Nr. 7 og 8 fra grundspillet spiller om kvalifikation til Volleyligaen mod nr. 1 og 2 fra 1. division.

Del nyhed

LÆS OGSÅ