Professionel liga på vej i USA

Den nytiltrådte direktør for det amerikanske volleyballforbund, USA Volleyball, afslører, at han har planer om lancere en professionel liga i USA. National Football League NFL, National Hockey League NHL og National Basketball Association NBA . Snart skal amerikanerne måske også vende sig til NVL – National Volleyball League. Administrerende direktør for USA Volleyball Jamie Davis følger…

| Foto: instagram.com/usavolleyball

:


Den nytiltrådte direktør for det amerikanske volleyballforbund, USA Volleyball, afslører, at han har planer om lancere en professionel liga i USA.

National Football League NFL, National Hockey League NHL og National Basketball Association NBA . Snart skal amerikanerne måske også vende sig til NVL – National Volleyball League.

Administrerende direktør for USA Volleyball Jamie Davis følger i Doug Beals fodspor og er optimistisk omkring planerne for en amerikansk volleyball-liga inden 2020:

“375 af vores topspillere rejser til udlandet og spiller professional volleyball i 40 forskellige lande i 7-8 måneder om året,” siger han til sportsbusinessdaily.com.

”Hvis vi kan få dem til at blive hjemme i USA og fortsætte med at spille efter deres college-karriere, kan vi skabe stjerner af vores atleter og bygge rollemodeller for vores næste generation af spillere,” siger han.

”Med vores succesrige landshold, de høje TV og streaming-ratings af volleyball fra OL kombineret med vækst i medlemstallet er vi overbeviste om, at en national liga vil lykkes nu, hvor tidligere forsøg har fejlet.”

Jamie Davis blev direktør for USA Volleyball i januar. Noget af et karriereskift for Davis, der tidligere har været formand for et e-handelsfirma og en kabel TV-kanal.

Han er den første direktør i det amerikanske volleyballforbund, der ikke har en volleyball-karriere bag sig – og det er meningen. Jamie Davis mission er klar: Han skal superoptimere den amerikanske volleyball-forretning.

”Volleyball er ekstremt populært i USA. I High School er det kun atletik hos pigerne, der er mere populær, og der er fremgang på drenge-siden,” siger han.  

”Jeg søgte en mulighed for at tage en organisation med et solidt fundament og masser af potentiale til næste level,” siger Jamie Davis.

”Jeg så en mulighed for at udnytte min baggrund fra sportsmedierne, marketing, salg og e-handel til at udvikle denne spændende sport i alle dets discipliner,” siger han og slutter:

”Vi har et godt produkt, en kraftigt stigende vækst i medlemstallet. Vi kommer til at vokse kraftigt på vores digitale tilstedeværelse og sikre, at USA Volleyball er fremtrædende i alle former for medier.”  

Kilde: sportsbusinessdaily.com.

Del nyhed

LÆS OGSÅ