Danmark vært for næste skridt på talenternes vej mod EM

Der er trukket lod til 2. runde i EM-kvalifikationen for U16-pigerne og U17-drengene. Danmark bliver værter for pigernes gruppespil, mens drengene skal til Spanien. Som sangen lyder, varer julen lige til påske. Det er i den grad gældende for de danske U16 piger og U17 drenge. Lige inden jul spillede ungdomslandsholdene 1. runde af EM-kvalifikationen,…

| Foto: Peter Bernberg

:


Der er trukket lod til 2. runde i EM-kvalifikationen for U16-pigerne og U17-drengene. Danmark bliver værter for pigernes gruppespil, mens drengene skal til Spanien.

Som sangen lyder, varer julen lige til påske. Det er i den grad gældende for de danske U16 piger og U17 drenge. Lige inden jul spillede ungdomslandsholdene 1. runde af EM-kvalifikationen, hvor begge hold avancerede til 2. runde. Spilledatoerne for denne er nu fastlagt – og det bliver i påsken den 13. til 16. april.

U16-pigerne får igen hjemmevant halgulv under fødderne, da Danmark er blevet tildelt værtskabet for 2. runde-kampene. Danmark er havnet i Gruppe C sammen med Island, Belgien og Estland. Gruppevinderen samt de to bedste 2’ere kvalificerer sig direkte til EM.

De danske U17-drenge skal til Spanien, hvor de møder Holland foruden værterne. Gruppevinderen samt de to bedste 2’ere kvalificerer sig direkte til EM. Da der hos drengene er tre grupper med tre hold i hver, er det kun resultaterne mod nummer 1 og 3, der vil blive brugt for at sikre en fair og lige sammenligning på tværs af grupperne.

Det europæiske volleyballforbund CEV har også fundet en vært for EM-slutrunderne. Kvalificerer de danske piger sig, skal de til EM i Sofia og Samokov i Bulgarien fra den 21.-29. juli.

Kvalificerer drengene sig til EM, går turen til Konya i Tyrkiet fra den 3.-11. juli.

Del nyhed

LÆS OGSÅ