Gentofte ude af Europa efter tæt finsk affære

Et par point i hvert sæt. Det var, hvad der adskilte Gentofte og det rutinerede finske tophold VaLePa i 1/16-finalen i CEV Cuppen, hvor der over to kampe kun var 13 point mellem de to hold. Gentofte tabte returopgøret tirsdag aften med 3-0. CEV Cup, Gentofte-VaLePa Sastamala: 0-3 (23-25, 29-31, 21-25) Gentofte Hallen Gentoftes havde…

| Foto: Flemming Patulski Nielsen (arkiv)

:


Et par point i hvert sæt. Det var, hvad der adskilte Gentofte og det rutinerede finske tophold VaLePa i 1/16-finalen i CEV Cuppen, hvor der over to kampe kun var 13 point mellem de to hold. Gentofte tabte returopgøret tirsdag aften med 3-0.

CEV Cup, Gentofte-VaLePa Sastamala: 0-3 (23-25, 29-31, 21-25)
Gentofte Hallen

Gentoftes havde ryggen mod muren inden returopgøret mod finske VaLePa Sastamala i 1/16-finalen i CEV Cuppen.

De danske mestre skulle vinde 3-0 eller 3-1 på hjemmebane i Gentofte Hallen for at holde liv i den europæiske drøm, efter finnerne havde vundet det 1. opgør med 3-0, hvor VaLePa vandt de tre sæt med mindst mulig margin.

Den tætte fight fortsatte i returkampen, hvor Gentofte pressede topholdet i den finske liga til det yderste.

Gentofte tabte et tæt 1. sæt og skulle dermed vinde de tre næste. I 2. sæt overlevede Gentofte fem sætbolde og misbrugte selv to, inden VaLePa vandt sættet med 31-29 og dermed reelt afgjorde 1/16-finalen. Finnerne snuppede også 3. sæt.

Trods nederlaget var Gentofte-træner Denis Janka en tilfreds og yderst hæs mand efter kampen:

”Jeg synes, vi spiller en rigtig god kamp. Igen beviser drengene, at vi kan spille med på højt europæisk plan. Jeg er tilfreds med spillet, men selvfølgelig ikke med resultatet,” siger han.

”Jeg er meget glad og stolt over mine spillere. De holder vores aftaler og en høj, professionel disciplin gennem hele kampen. Forskellen mellem finnerne og os i de her to kampe er erfaringen,” siger Denis Janka.

Med nederlaget er Gentofte ude af CEV Cuppen og europæisk volleyball i denne sæson. Nu kan de danske mestre fokusere på den hjemlige Volleyliga, hvor de endnu ikke har afgivet et sæt.

Del nyhed

LÆS OGSÅ