Den spanske inkvisition gjorde det onde ved DU18

Danmark – Spanien, 0-3 (12-25, 11-25, 13-25) Allerede inden sidste kamp til EM-kvalifikationen var alt håb om en videre kvalifikation til EM ude for Danmark, hvor Spanien derimod teoretisk ville have chancen med en 3-0 sejr. Uanset mulighed for kvalifikation var Danmark dog opsatte på at gøre alt hvad de kunne, for at byde det meget…

:


Danmark – Spanien, 0-3 (12-25, 11-25, 13-25)

Allerede inden sidste kamp til EM-kvalifikationen var alt håb om en videre kvalifikation til EM ude for Danmark, hvor Spanien derimod teoretisk ville have chancen med en 3-0 sejr. Uanset mulighed for kvalifikation var Danmark dog opsatte på at gøre alt hvad de kunne, for at byde det meget stærke spanske hold trods. Særligt på hæverposten var det spanske hold virkelig dygtige, hvor uden tvivl turneringens bedste hæver var at finde, hvilket understreges ved, at hun også spillede for det spanske DU18-hold for 2 år siden til EM-kvalifikation.

Det danske hold havde forberedt sig virkelig godt med statistik og video på det spanske holds serve- og slagretninger, mens Danmarks blokade- og angrebstaktik samt servemål var på plads i forhold til Spanien. Danmark har gennem turneringen haft en helt fast måde at forberede sig på, hvor der tidligt på dagen har været træning og fokus på modstanderen, hvor det fra frokost og frem har handlet om at lade op, slappe af og gøre sig mentalt klar til aftenens kamp.

Til trods for den gode forberedelse startede det danske hold svagt ud, hvor den spanske tyr virkelig så rødt. Stillingen var 0-8 ved første tekniske time out, hvor Danmark havde store problemer i modtagningen og senere hen i angrebsspillet. Ved 2. tekniske timeout havde Danmark scoret 4 points, hvor af de 2 var på stuff blokader af Mikala Mogensen og Astrid Mellmølle. Spanien lagde et tungt pres på Danmark og lavede selv nærmest ingen fejl (blot 3 i første sæt). Nikoline Traun kom ind og skabte nyt liv i det danske hold med to serveesser, men Danmark kom aldrig i nærheden af sætsejren. Spanien vandt med 12-25.

Fra starten af 2. sæt virkede det som om, at den spanske syge havde ramt det danske landshold. Stillingen blev 1-10 under et massivt spansk angrebstryk, hvor man virkelig kunne mærke Spanien spillede for en EM-plads. Amalie Jørgensen brændte undervejs fuldstændig varm med 3 vundne angrebspoints på stribe, 8-16. Dernæst lavede Danmark desværre igen masser af fejl, hvor Spanien kunne vinde sikkert med 11-25.

I 3. sæt så det endelig ud til, at Danmark var ved at spille sig ind i kampen. Da hæver Astrid Liv Empacher vandt sit tredje hæverangreb i kampen og efterfølgende lavede servees til 9-11, der var håbet at Danmark endelig var på vej til at ramme topniveauet. Desværre viste Spanien endnu engang klassen og rykkede til 9-17, hvorefter sættet i relatiteten var tabt. Spanien vandt igen sikkert med 13-25, i et sæt hvor Danmark i starten var med, men så måtte sande at Spanien på dagen var alt for gode. 

Kampen spiller blev holdets yngste, Clara Windeleff, som blev dansk topscorer med 7 points (5 angreb og 2 blokader). Samtidig var hun holdets bedste modtager med 35 % perfekte, så hun var et stort lyspunkt i en ellers sløj kamp.

Det danske DU18-landshold kan så gøre status efter EM-kvalifikationen i Ungarn, hvor det samlet set er blevet til 0-9 i sætscore. Undervejs er der blevet leveret virkelig stort i to sæt, 1. sæt mod værtsnationen Ungarn med flere hunderede meget højlydte fans og 2. sæt i EM-medalje-aspiranterne fra Tyskland. I disse sæt var præstationen i sig selv nok til at vinde, men modstanderen var desværre endnu bedre. Målet, om end det var sat meget højt, var at blive det første danske DU18-hold nogensinde, som vandt en kamp til EM-kvalifikation i den aldersgruppe. Holdets tilgang har været, at den egentlige fare i livet ikke er at sætte det resultatmæssige mål højt og fejle, men at sætte forventningerne lavt og opnå dem. Tilgangen på holdet har været at kæmpe maksimalt på hver enkelt bold – kan vi vinde én bold, kan vi vinde to bolde – kan vi vinde to bolde, kan vi vinde tre bolde, osv. Vi var så tæt på, som man nærmest kan være på at vinde et sæt i EM-kvalifikationen – og kan vi vinde et sæt, kan vi vinde to sæt – kan vi vinde to sæt, kan vi vinde en kamp….

Vi må erkende efter turneringen, at vi på nuværende tidspunkt ikke var i stand til at spille på topniveau i en hel kamp, hvor vi kan byde modstandere på dette niveau trods. Det vil dog til enhver tid være det endelige mål for et dansk ungdomslandshold at levere en præstation, som bringer os i nærheden af dette. Men vejen derhen vil samtidig altid være én bold af gangen, hvor målet i sidste ende er afhængig af vores evne til at præstere bold efter bold efter bold efter bold. Efter turneringen er vi på ingen måde skuffede over pigernes præstation, selvom det ikke blev til hverken en sætsejr eller en vundet kamp. Pigerne har slidt og slæbt, fysisk, teknisk og mentalt i disse kampe, men må erkende, at der fortsat er et skridt op til nationerne over os. Dette indhenter vi på ganske simpel vis, mere og bedre træning (både antal træninger og kvaliteten i den enkelte træning), samt fysisk træning. Så efter en EM-kvalifikation som denne vender spillerne hjem med øget motivation til at give den en skalle i det daglige, hvilket er med til at løfte niveauet hos dem individuelt, men også i miljøerne de træner i.

Trænerteamet har efter EM-kvalifikationen de største roser til disse piger, som udover at kæmpe for hver eneste bold på banen, også har været nogle fantastiske unge mennesker at have med at gøre uden for banen.

DU18-landsholdet, EM-kvalifikation 2017:
Astrid Liv Kofoed Empacher
Klara Binau Grundsøe
Amalie Jørgensen
Ditte Bak Espersen
Mikala Maria Mogensen
Mathilde Borup Jeppesen
Frida Kjøller Jensen
Astrid Elisabeth Mellmølle
Clara Bernberg Windeleff
Nikoline Victoria Traun
Ida Lindhardt Blomberg
Emma Spile Nielsen

Del nyhed

LÆS OGSÅ