Sprækker i Berlinmuren, men Tyskland vandt over DU18

Danmark – Tyskland 0-3 (14-25, 24-26, 9-25) Efter en godkendt præstation mod de ungarske værter i gårsdagens kamp, stod kampen idag mod mægtige Tyskland, som blev 6’er til sidste DU18 EM. Ungarn havde som bekendt vundet 3-0 over Danmark, hvorefter Ungarn tabte 1-3 til Spanien, som Tyskland forinden havde vundet stort 3-0 over Spanien. Så…

:


Danmark – Tyskland 0-3 (14-25, 24-26, 9-25)

Efter en godkendt præstation mod de ungarske værter i gårsdagens kamp, stod kampen idag mod mægtige Tyskland, som blev 6’er til sidste DU18 EM. Ungarn havde som bekendt vundet 3-0 over Danmark, hvorefter Ungarn tabte 1-3 til Spanien, som Tyskland forinden havde vundet stort 3-0 over Spanien. Så med andre ord var der tale om en mægtig modstander, som det danske hold stod overfor. 

Fokus for Danmark var i høj grad lagt på at juble helt vildt på alle vundne bolde, og spille kampen fuldt ud som underdogs. Kampen startede med masser af servefejl fra begge sider, hvor det undervejs i sættet desværre var Tyskland, der bedst fik justeret på denne del i spillet. Ved 2. tekniske time out var stillingen 8-16, og der havde Danmark lavet ikke færre end 5 servefejl. Danmark  gjorde det dermed rigtig svært for sig selv at score points, og da Tyskland samtidig lavede 5 serveesser, så blev sættet aldrig spændende, 14-25. Det danske hold tog dog positive takter med fra sættet, for når boldene kom i spil, så bød de i den grad Tyskland trods. 

I 2. sæt fortsatte Danmark i stort set samme opstilling, men valgte at lade holdets anden libero, Ida Blomberg starte på banen. Det skulle vise sig at have en god effekt på den danske modtagning, som blev stabiliseret i 2. sæt. Amalie Jørgensen gik i starten af sættet pointamok med 3 vundne angreb og et serves, som bragte Danmark på 12-8. Men så svarede Tyskland igen til 13-15 og så troede de fleste at sættet var ved at løbe ud af hænderne på Danmark. Men de danske piger kæmpede sig tilbage og leverede flere fantastiske handlinger, hvor Mikala Mogensens undervejs leverede stort med en kæmpe stuff blok til 17-15, et drøn af en anden verden til 18-16 og så et servees til 21-17. Herfra går der desværre en smule gummiarm i Danmark og Tyskland vandt alle marginalbolde i resten af sættet. Klarest stod et meget, meget heldigt point, hvor Tyskland udlignede til 23-23 (istedet for 24-22 til Danmark) ved først at lave en netruller i serven og efterfølgende vinde et angrebspoint via netkanten, som dansede langs netkanten ud på den danske sidelinje. Sættet blev tabt med 24-26, men dette sæt vil uden tvivl gå over i historien som et af de absolut bedste sæt nogensinde spillet af et dansk DU18-landshold. 

3. sæt blev desværre ikke nogen lykkelig opfølgning på det flotte 2. sæt og Tyskland fik hurtigt lagt et meget tungt servetryk på Danmark. De danske piger var brugt mentalt efter det fantastiske 2. sæt, hvor den tyske maskine nu desværre for alvor var kommet i omdrejninger efter en slem forskrækkelse. Tyskland lavede 7 serveesser på Danmark i dette sæt og Danmark havde det rigtig svært i modtagningen. Til trods for det tyske hold mønstrede to spillere på 1,98 m og to på 1,90 m, så lykkedes det Danmark at angribe så godt, at Tyskland ikke lavede et eneste bloakdepoints i de to første sæt. I tredje sæt havde Tyskland dog indstillet sig bedre på det danske angrebspil og lavede her 3 stuff bloks. Danmark haltede efter i hele sættet og tabte stort med 9-25.

Statistik set gik Danmark +11 i angrebet (tilsvarende -1 mod Ungarn), mens Danmark faktisk vandt flere blokader (5) end Tyskland (4). Den helt store forskel lå i serv/modtagning, hvor Tyskland lavede 15 esser mod Danmarks blot 4. Danmark holdte grundopstillingen med Klara Binau som hæver, Mikala Mogensen på diagonalen, Astrid Mellmølle og Clara Windeleff på kanterne, samt Ditte Espersen og Amalie Jørgensen på centeren i alle sæt, men brugte desuden dobbeltindskiftninger med hæver og diagonal, hvor Mathilde Jeppesen og Astrid Liv Empacher kom ind undervejs og skabte fornyet energi på det danske hold. Nikoline Traun og Frida Kjøller blev brugt flittigt som serveindskiftere, som hver gang skabte pointchancer for det danske hold. Liberoteamet med Emma Spile og Ida Blomberg supplerede hinanden godt, så alle spillere var i aktion i dagens kamp og havde andel i præstationen. Kampens spiller blev Ida Blomberg, som var bedste danske modtager med 45 % perfekte modtagninger under særdeles stort pres fra de tyske server. 

Søndag kl. 19.30 venter Spanien, som har hårdt brug for en 3-0 sejr, for at spille sig i position til at kvalificere sig til EM. Så Danmark vil uden tvivl møde et spansk hold, som i den grad er opsatte. Det danske hold er dog i den grad også klar til kampen, hvor der vil blive kæmpet for alle bolde. Tilgangen i Tyskland-kampen med at spille alle dueller fuldt ud og juble som gale, når boldene bliver vundet, vil igen være vejen frem.  

 

Del nyhed

LÆS OGSÅ