HU21 taber tie-break mod Frankrig

2-3 (21-25, 25-13, 25-21, 20-25, 12-15) Til holdets store ros er der mange udefrakommende faktorer, der på mange andre hold ville have haft en påvirkning, men ikke hos os. Når det er sagt, kan vi ikke sige os fri for en ærgerlig fornemmelse efter, at en linjedommer igen på et kritisk tidspunkt kommer i fokus.…

| CEV

:


2-3 (21-25, 25-13, 25-21, 20-25, 12-15)

Til holdets store ros er der mange udefrakommende faktorer, der på mange andre hold ville have haft en påvirkning, men ikke hos os. Når det er sagt, kan vi ikke sige os fri for en ærgerlig fornemmelse efter, at en linjedommer igen på et kritisk tidspunkt kommer i fokus.

Vi kommer egentlig fint fra start, men har ikke samme effekt af vores server, som vi sædvanligvis er godt kørende på, hvilket også afspejler sig i vores blokadespil. De franske kanter lykkes med at komme igennem blokaden, og selvom Rasmus Mikelsons og vores anfører, Oscar Møllgaard, er godt kørende i angrebet, taber vi første sæt med 21-25.

I andet sæt fortsætter vi med de samme 7 spillere og kommer fantastisk fra start med gode server fra Mads Kyed og vores kendetegnende gode blokadespil, der bringer os komfortabelt i front. Vores modtagere får hævet modtagningsniveauet, hvilket giver hæver, Mads Kyed, gode muligheder for at bringe alle vores angribere i spil, så vi som hold angriber med 57 % i kill og 0,57 i effektivitet, stærk ført an af Simon Andersen med 4 vundne på 4 forsøg. Jens Feldthus er inde og serve 4 skarpe server, der vendes til blokpoint eller franske angrebsfejl. Vi vinder sikkert sættet 25-13.

I 3. sæt får vi igen slået hul på den franske modtagning, men vores høje servepres medfører også en del servefejl. Vi får løbet mange franske angreb op som følge af vores gode blok/forsvarsspil, som vi har haft meget fokus på. Dette fremtvinger også hele 5 franske angrebsfejl, mens Tobias Kjær samtidig scorer point efter behag og laver 10 point i 3. sæt. Vi vinder sættet 25-21.

Servefejlene presser sig desværre på i 4. sæt med hele 6 servefejl ud af 21 server. Nikolaj Hjorth og Mathias Petersen holder håbet i live med henholdsvis flere angrebspoints ned af linjen og højt modtagningsniveau. Oskar Madsen kommer ind med frisk energi og giver et tiltrængt pusterum, men vi taber sættet 20-25.

Simon Andersen holder os inde i 5. sæt med 4 angrebspoints, men vi har svært ved at komme igennem andre steder, da vi måske bliver lidt for forsigtige i modtagningen og ikke presser boldene ordentligt frem til Mads Kyed. Simon Jørgensen kommer ind med skarpe svæveserver, der sikrer os et point. Ved stillingen 13-12 til Frankrig slår Frankrig ud, men de to linjedommere i vores ende er ikke enige, og bolden bliver dømt inde på vores banehalvdel til vores store protester. Dette ændrer dog ikke på, at der i stedet for 13-13 står 14-12 til Frankrig og således matchpoint, som Frankrig sikrer sig med endnu et blokpoint.

Status er nu, at Frankrig er færdig og slutter på 3 point (1 point mod Bulgarien og 2 mod os). Opskriften er derfor enkel, hvis vi skal holde live i drømmen, og det er med en sejr over Bulgarien i morgen – og det skal helst være 3-0 eller 3-1.

Det er en svær opgave, men vi skal nok blive klar til i morgen.

Efter kampen udtaler Tobias Kjær: ”Vi spiller alt i alt en meget flot kamp. Jeg synes, vi får fordelt boldene rigtigt fint og dermed scorer point fra mange positioner på banen, hvilket gør det svært for franskmændene. Efter første sæt sætter vi servepresset markant op, og det resulterer i mange problemer hos franskmændene. De sidste to sæt mister vi vores tunge servepres, vores modstandere modtager for godt, og vi gør det meget svært for os selv. Ærgerligt, at vi taber, men stærkt at spille op med Frankrig.”

Cheftræner, Jørgen Breinholm, udtaler: ”Vi vinder 2. sæt kæmpestort. I 3. sæt er vi meget lige, lige indtil slutningen af sættet, og vi spiller egentlig et fint sæt. Vi spiller i 2. og 3. sæt med højt tryk i server og angreb, og det tryk mister vi fuldstændig i 4. og 5. sæt. Udefra set virker det som om, vi bliver forsigtige og ikke tør spille igennem. Det gør, at de får lagt mere tryk på. Flere af de startende spillere, der tidligere er blevet skiftet ud, kommer ind igen og gør en forskel. Statistisk set er der tale om en fuldstændig lige kamp, og så er det jo ærgerligt at blive snydt på en af de sidste bolde, for der er klar forskel på 13-13 og 12-14. Det er jo klart, at vi burde score på nogle af de chancer, vi får, for i herrevolley får man ikke mange pointchancer, så man skal udnytte dem, man får. Surt, men vi er stadig på planen. Det ville have været fedt at slå Frankrig, men vi kan stadig selv afgøre i morgen, nu skal vi bare ud og vinde 3 sæt i stedet for 1 eller 2, og det starter vi på at forberede os på nu.”

Topscorer er Tobias Kjær med 16 point, der samtidig er bedste modtager med 74 % positive og 39 % perfekte og ingen modtagningsfejl på 23 modtagninger.

Startopstilling: Mads Kyed, Nikolaj Hjorth, Simon Andersen, Oscar Møllgaard, Tobias Kjær, Rasmus Mikelsons og Mathias Petersen.

Indskiftere: Jens Feldthus, Oskar Madsen, Simon Jørgensen

Del nyhed

LÆS OGSÅ