Pokalfinaler og volleyball skaber relationer for asylansøgere

Cirka 80 asylansøgere fra forskellige asylcentre på Sjælland var af Volleyball Danmark inviteret til et par timers volleyball efterfulgt af pokalfinaler i Frederiksberg Hallen. Se Lorrys indslag nederst i artiklen. Smilene var store, og det gode humør var ikke til at tage fejl af, da de mange asylansøgere fra flere forskellige lande fik en dag…

| Foto: MortenO.com

:


Cirka 80 asylansøgere fra forskellige asylcentre på Sjælland var af Volleyball Danmark inviteret til et par timers volleyball efterfulgt af pokalfinaler i Frederiksberg Hallen. Se Lorrys indslag nederst i artiklen.

Smilene var store, og det gode humør var ikke til at tage fejl af, da de mange asylansøgere fra flere forskellige lande fik en dag med glæde og volleyball i forbindelse med pokalfinalerne ved Final 4.

Asylansøgerne var inviteret af Volleyball Danmark, som sammen med Røde Kors gerne ville give dem en god dag uden for asylcentrene.

”Det er sjovt. Vi har haft en god tid her sammen med de andre flygtninge,” siger Zohra Yaqouni, en af de asylansøgere, der var med til at spille volleyball i Frederiksberg Hallen.

27 frivillige fra de lokale volleyballklubber var med til at byde asylansøgerne velkommen, spille volleyball med dem og sørge for, at de havde nogle gode timer væk fra asylcentret.

”Det er helt vildt hyggeligt at mødes om boldspil. Der behøver man ikke nødvendigvis tale samme sprog. Det er hyggeligt at få noget sved på panden og skabe en relation, en velkommenhed og åbenhed,” siger Marie Hybschmann, frivillig fra VLI Volley, hvor hun spiller volleyball til dagligt.

Hun er ikke i tvivl om, at asylansøgerne havde en god dag:

”Man får en masse smil og gode oplevelser. Det kan vi se rundt omkring på banerne. Man får grint og teet sig lidt åndssvagt. Man får en rigtig hyggelig dag,” siger Marie Hybschmann.

Familieudflugten begyndte med sang i bussen
Ideen til arrangementet er udsprunget af det samarbejde, som Røde Kors og Volleyball Danmark har omkring volleyball i Vridsløselille Fængsel for afviste asylansøgere. Her besøger frivillige en gang om ugen fængslet og spiller volleyball i et par timer.

Til arrangementet i Frederiksberg Hallen havde Volleyball Danmark blandt andet sørget for transport begge veje for asylansøgerne.

”Det er en familieudflugt for mange af dem. Allerede på vej herhen i bussen var der liv og glade dage. De sang, og man kunne mærke på dem fra start af, at de simpelthen ville afsted,” Thomas Bro-Rasmussen fra Volleyball Danmarks bestyrelse.

”Det var en no-brainer for os. Der er masser af asylansøgere i Danmark, og vi har et stort arrangement. Så er der ikke noget bedre end at give en masse mennesker et afbræk fra hverdagen på centrene,” siger han.

TV2 Lorry var forbi og lavede et indslag, som kan ses 8 minutter og 10 sekunder inde i denne nyhedsudsendelse

Del nyhed

LÆS OGSÅ