Final 4-trænerne: Her er favoritterne til at vinde pokalen

Alle fingre hos trænerne i Final 4 peger i samme retning, når de skal udnævne en favorit til at blive dansk pokalmester i volleyball 2016. Og for enden af sigtelinjen står Brøndbys damer og Gentoftes herrer. De skal forsøge at leve op til favoritværdigheden, når otte af Danmarks bedste hold samles til Final 4 i…

:


Alle fingre hos trænerne i Final 4 peger i samme retning, når de skal udnævne en favorit til at blive dansk pokalmester i volleyball 2016.

Og for enden af sigtelinjen står Brøndbys damer og Gentoftes herrer.

De skal forsøge at leve op til favoritværdigheden, når otte af Danmarks bedste hold samles til Final 4 i Frederiksberg Hallen den 16. og 17. december og kæmper om at blive dansk pokalmester 2016.

Hos damerne går Brøndby på banen for at vinde deres tredje pokaltitel i træk. Første udfordring på vejen er Amager i semifinalen.

”Brøndby er favoritter. Det er ingen hemmelighed. De vandt fire gange guld i sidste sæson og er ubesejret mod danske hold i år. Men vi har ikke lagt os ned,” siger Amager-træner Lars Engell.

I den anden semifinale mødes Køge og Holte. Også her er begge trænere enige om, hvem favoritværdigheden ligger hos:

”Det er svært at komme uden om Brøndby som favoritter,” siger Sven Brix, cheftræner i Køge.

”Brøndby er uden tvivl klare favoritter. De har ikke tabt til et dansk hold endnu i denne sæson,” siger Holte-træner Sven-Erik Borch Lauridsen.

Favoritværdigheden hviler ikke tungt på skuldrene af træner Jens Bang i Brøndby-lejren.

”Det er os, der er favoritter. Sådan må det være. Mine forventninger er, at det bliver Holte mod os i finalen. Og vi slog Holte 3-0, sidste gang vi mødte dem,” siger han.

Flere vil være med i herrernes titelkamp
Hos herrerne er Final 4-trænene også enige om, at Gentofte er storfavoritter til at vinde pokaltitlen. Men både semifinale-modstanderen Ishøj og sidste års pokalvindere Marienlyst håber at kunne drille Gentofte.

”Succeskriteriet for os er at slå Gentofte. Gør vi det, så tror jeg også, at vi vinder pokalfinalen. For os er der ikke noget succesfuldt ved at tabe. Vi er her for at vinde,” siger Ishøj-træner Marcin Janczak.

”Når man ser på holdenes formkurve, er det svært ikke at kalde Gentofte for favoritter. Men det var de formentlig også sidste år, og vi ved alle, hvem der tog hjem med pokalen dengang,” siger Marienlyst-træner Liam Sketcher.

I Gentofte er de godt klar over, hvor favoritværdigheden ligger:

”Jeg håber meget, at vi kommer i pokalfinalen. Den glippede sidste år, så der vil vi gerne stå i år. Hvis man kigger på tabellen, skulle vi gerne vinde pokalen,” siger Gentofte-træner Denis Janka.

Sidste Final 4-hold Hvidovre peger kun på et hold til at hæve pokalen lørdag den 17. december:

”Gentofte er klare favoritter,” siger Hvidovre-træner Martin Olesen.

Final 4 i pokalturneringen spilles den 16.-17. december i Frederiksberg Hallen. 

Del nyhed

LÆS OGSÅ