Gentofte videre i Champions League efter stærk udebanesejr

Gentoftes danske mestre i volleyball er videre i Champions League, efter de søndag eftermiddag også vandt returopgøret mod de montenegrinske mestre Budva med 3-1. Champions League, Budva-Gentofte: 1-3 (25-20, 22-25, 16-25, 17-25) Montenegro Gentofte Volley skulle søndag eftermiddag forsøge at følge op på pragtresultatet på hjemmebane i Champions League-returopgøret mod Budva på montenegrinernes hjemmebane. Gentofte…

| Foto: CEV

:


Gentoftes danske mestre i volleyball er videre i Champions League, efter de søndag eftermiddag også vandt returopgøret mod de montenegrinske mestre Budva med 3-1.

Champions League, Budva-Gentofte: 1-3 (25-20, 22-25, 16-25, 17-25)
Montenegro

Gentofte Volley skulle søndag eftermiddag forsøge at følge op på pragtresultatet på hjemmebane i Champions League-returopgøret mod Budva på montenegrinernes hjemmebane.

Gentofte havde med 3-0-sejren hjemme de bedste kort på hånden og kunne sikre sig videre avancement ved at vinde to sæt i Montenegro, da den samlede vinder afgøres på kamppoint.

Budva viste tænder i starten af kampen og lagde pres på Gentofte-mandskabet ved at vinde 1. sæt, inden danskerne langsomt spillede sig ind i kampen og vandt et tæt 2. sæt.

Dermed kunne Gentofte booke billet til næste runde i Champions League ved at vinde 3. sæt. Og her gik alt op i en højere enhed for danskerne, der havde 11 sætbolde på hånden, inden de lukkede sættet med sikre 25-16 og dermed reelt var klar til 3. runde.

”Det er den vildeste oplevelse. Vi kommer til helvedes forgård, hvor publikum larmer for voldsomt. I 1. sæt gælder det bare om at hænge på, og det var et wake up call for os,” siger anfører Peter Trolle Bonnesen.

”Nervøsiteten kunne snige sig ind, men vi finder tilbage til de ting, vi ved, vi kan og kommer tilbage i kampen. Hele holdet leverer en mandfolkepræstation,” siger han.  

Med avancementet sikret skiftede Gentofte ud på de fleste pladser i 4. sæt. Og de nye kræfter på banen fortsatte de gode danske takter, vandt sættet overbevisende med 25-17 og dermed kampen 3-1.

”Vi havde aftalt at køre igennem hele kampen uanset hvad. Vi er vildt glade for sejren. Det er stort at slå Budva på udebane,” siger Peter Trolle Bonnesen.

Træner Peter Borglund var lettet og lykkelig efter kampen:

”Det er fantastisk. Der var et fuldstændig amok pres på os. Det er så stort og kunne rejse herfra med så fantastisk et resultat,” siger han.

”Budva spiller voldsomt godt forsvar i 1. sæt. Heldigvis får vi en god start på 2. sæt. Drengene formår at holde hovedet koldt og tage det roligt, vi kommer ind i en bedre rytme,” siger Peter Borglund.

”Nu skal vi møde et af verdens 10 bedste hold. det bliver en fantastisk oplevelse for os og alle andre, som kommer og oplever kampen på hjemmebane.”

Med sejren er Gentofte videre til 3. runde i Champions League, hvor de møder det stjernespækkede mandskab Belgorod fra Rusland.

Kampens topscorer blev Anders Lammert Hartmann med 18 point.
Det er første gang i 20 år, at Danmark har et hold med i Europas fornemmeste klubturnering.

Del nyhed

LÆS OGSÅ