Gentofte vinder historisk sejr i Champions League-debut

Gentoftes danske mestre i volleyball fik den flottest mulige debut i Champions League, da de kørte de montenegrinske mestre Budva bagud af banen og vandt overbevisende 3-0. Champions League, Gentofte-Budva: 3-0 (25-15, 25-17, 25-18) Gentofte Sportspark For første gang i 20 år havde Danmark et hold med i Europas fornemmeste klubturnering, da Gentoftes danske mestre…

| Foto: CEV

:


Gentoftes danske mestre i volleyball fik den flottest mulige debut i Champions League, da de kørte de montenegrinske mestre Budva bagud af banen og vandt overbevisende 3-0.

Champions League, Gentofte-Budva: 3-0 (25-15, 25-17, 25-18)
Gentofte Sportspark

For første gang i 20 år havde Danmark et hold med i Europas fornemmeste klubturnering, da Gentoftes danske mestre her til aften spillede 1. opgør i Champions League mod de montenegrinske mestre fra Budva.

I modsætning til Gentoftes debutanter har Budva været fast inventar i Champions League de seneste otte sæsoner, og favoritværdigheden lå da også på montenegrinernes skuldre.

Det var dog ikke til at se på banen, hvor Gentofte var Budva overlegne i alle spillets facetter og hamrede en overbevisende sejr hjem i tre sæt.  

”Det er helt vildt. Det var den vildeste følelse at stå med Champions League-logoet på trøjen. Vi havde frygtet, at vi ville blive statister, men hele holdet stempler ind og beviser, at vi hører hjemme på dette niveau,” siger kampens topscorer med 17 point Peter Trolle Bonnesen.

”Sejren kommer som en konsekvens af, at vi har verdens bedste balance på holdet, hvor alle har forståelse for hinanden,” siger han.

Hæver Sebastian Mikelsons fordelte intelligent boldene til kanterne, hvor Peter Trolle Bonnesen, Philip Özari og Anders Lammert Hartmann havde krudt i hænderne og bombarderede Budvas banehalvdel med lynnedslag af skarpe smash.

Samtidig havde Aske Mørkeberg Sørensen og Simon Gade vandtætte blokader (9 blokadepoint i kampen), og da selv hæver Sebastian Mikelsons kom på pointtavlen med et frækt soloangreb, måtte de mange tilskuere i Gentofte Sportspark en tur op og stå i taktfaste klapsalver.

Endelig agerede Gentofte-libero Fabio Moret støvsuger på gulvet, hvor han ikke lod nogle af Budvas angreb ramme gulvbrædderne.

Gentofte-træner Denis Janka havde også masser af roser til sit hold efter kampen:

”Forskellen i dag er vores fokus. Selvom det er vores første optræden i Champions League gik drengene på banen og håndterede kampen som enhver anden. De holdt nerverne i ro, kampens størrelse til trods,” siger han.

Returopgøret spilles i Montenegro på søndag. Her kan Gentofte med dagens sejr i bagagen gå videre til 3. runde ved enten at vinde eller maksimalt tabe med 2-3.

”Det bliver en heksekedel, når det er bedst. Vi glæder os til at tage til Montenegro, hvor vi skal stjæle to sæt for at gå videre. Med sejren i dag kan vi forberede os bedst muligt på returkampen,” siger Peter Trolle Bonnesen.

Går Gentofte videre til 3. runde skal de møde det stjernespækkede mandskab Belgorod fra Rusland.

Del nyhed

LÆS OGSÅ