Gentofte bryder 20 års Champions League-forbandelse

Gentoftes danske mestre i volleyball er som det første danske hold i 20 år med i Europas fornemmeste selskab, når de i morgen spiller Champions League på hjemmebane. Kampen streames direkte på Zibra Sport. Modstanderen i Gentofte Sportspark er Budva fra Montenegro, som har været fast inventar i Champions League de seneste otte sæsoner. Gentofte…

| Foto: MortenO.com

:


Gentoftes danske mestre i volleyball er som det første danske hold i 20 år med i Europas fornemmeste selskab, når de i morgen spiller Champions League på hjemmebane. Kampen streames direkte på Zibra Sport.

Modstanderen i Gentofte Sportspark er Budva fra Montenegro, som har været fast inventar i Champions League de seneste otte sæsoner.

Gentofte tankede europæisk erfaring i sidste sæson, hvor de spillede sig frem til 1/16-finalen i CEV Challenge Cup. De erfaringer skal omsættes på den helt store scene i morgen.

”I sidste sæson fik vi lidt erfaring med de europæiske klubhold og havde en fantastisk kullise til hjemmebanekampen mod Galatasaray. Jeg håber, vi kan genskabe noget af den stemning, selvom det er en noget større hal, vi skal fylde denne gang,” siger Casper Munk, alderspræsident på Gentofte-holdet.

”Jeg håber, folk vil møde op og støtte dansk volleyball. Jeg lover, at vi kæmper røven ud af bukserne,” siger han.

Champions League er en drengedrøm
Casper Munk har været udlandsprofessionel i Tyskland og Frankrig, spillet EM på hjemmebane, vundet DM og pokaltitler, men Champions League er noget helt særligt:

”Det er lidt af en drengedrøm at få lov at spille med Champions League-logoet på trøjen,” siger han.

”Jeg må da også indrømme, at Champions League, sammen med det fantastiske fællesskab, vi har på holdet, var en af de afgørende faktorer for, at jeg tog en sæson mere,” siger han.

I sidste uge var der tvivl om, hvorvidt Budva overhovedet kunne stille hold grundet økonomiske vanskeligheder. Men efter deadline for at registrere spillere natten til tirsdag, har Budva nu fået licens på både serbiske, colombianske og en slovakisk spiller foruden de hjemlige spillere.

”Uanset hvem Budva stiller med, tror jeg, det bliver en svær kamp. Man skal ikke undervurdere en modstander, som har spillet med i Champions League de sidste otte år i træk, og det samtidig er første gang i 20 år, at vi har et dansk hold med,” siger Casper Munk.

Gentoftes herrer træder ind i 2. runde af turneringen sammen med 23 andre europæiske mandskaber. Otte af disse går videre til hovedturneringen, hvor i alt 20 hold deltager.

Sidste gang Danmark havde et hold med i Champions League var i Holtes storhedstid i 1996.

Gentofte spiller mod Budva på hjemmebane i Gentofte Sportshal onsdag den 2. november klokken 19:00. Kampen streames direkte på Zibra Sport.

Del nyhed

LÆS OGSÅ