”Jeg bliver gladere af at være træner”

Ildsjæl. Det giver at give. Bjarne Terkelsen er kidsvolleytræner og næstformand i Hundelev Volleyball Klub HUI. Det har givet ham meget personligt, mens klubben udover en engageret træner også har fået medajler. Det kan være en smule ensomt at drive en kvægfarm. Især hvis man er glad for at arbejde med mennesker. I mange år…

| Privatfoto: Bjarne Terkelsen

:


Ildsjæl. Det giver at give. Bjarne Terkelsen er kidsvolleytræner og næstformand i Hundelev Volleyball Klub HUI. Det har givet ham meget personligt, mens klubben udover en engageret træner også har fået medajler.

Det kan være en smule ensomt at drive en kvægfarm. Især hvis man er glad for at arbejde med mennesker. I mange år tog Bjarne Terkelsen sig af næstformandsposten i den lokale klub Hundelev 5 km fra hjemmet.

Det var Bjarne Terkelsens daværende kone, som startede Kidsvolley op i Hundelev for 15 år siden. Efter en skilsmisse blev han selv Kidsvolley-træner i klubben. Og det har han ikke fortrudt.

”Jeg bliver gladere og får mere energi af at være træner. Og så bliver jeg mere udadvendt, når jeg kommer ud og er sammen med så mange forskellige mennesker,” siger Bjarne Terkelsen.

”Jeg kan godt lide at arbejde og være sammen med mennesker. Jeg møder ikke mange mennesker, når jeg er på gården, hvor jeg arbejder til dagligt,” siger han.

”Så er det rigtig dejligt at møde nogle mennesker, når jeg har fri. Det gode ved at være volleytræner er, at der altid er mennesker omkring en.”

Det skal være sjovt – men vi spiller for at vinde
Bjarne Terkelsen går seriøst til opgaven som Kidsvolley-træner, og han nyder det.

”Man skal som træner være træner og ikke stå og snakke med forældre, mens man træner børnene. Det kan man gøre efter træningen,” siger han.

Til tider kan der dog være rigeligt at holde styr på.

”Det er jo altid lidt udfordrende at træne en flok unger på 12-14 stykker, men det er fedt, når øvelserne lykkes. Det er vigtigt for mig, at træningen er sjov, og børnene får motion. Og så får jeg jo også selv motion ud af det. Men når vi spiller kamp, spiller vi selvfølgelig for at vinde,” siger Bjarne Terkelsen.

Netop vinderinstinktet kom frem i en pige nærmest ved en tilfældighed, fortæller han:

”Engang vi spillede kamp til træning blev en af mine små kidsspillere simpelthen så sur, fordi en af spillerne på den anden side af nettet kastede bolden ud i hjørnerne af banen. Hun mente, det var super unfair, for hun kunne ikke modtage bolden,” siger Bjarne Terkelsen og fortsætter:

”Så ville hun da også bare kaste bolden ned i hjørnerne, så modstanderen ikke kunne modtage bolden. Det var vældig sjovt.”

Medaljer trods svære kår
Det er ikke en stor volleyballhal, de har i Hundelev. Faktisk er der kun plads til en enkelt bane på 16×9 meter. Men på trods af den trænge plads, blev Hundelevs U14 Teenvolley-hold nummer 2 og 4 til Danmarksmesterskaberne for Teen2 sidste år.

Hemmeligheden bag de flotte resultater er ganske lige til, fortæller Bjarne Terkelsen.

”Det handler mere om at motivere børnene. Jeg forsøger at gøre træningen sjov, men stadig seriøs. På den måde tror jeg på, at jeg kan få børnene til at opnå det, de går efter. For jo dygtigere børnene bliver, jo mere vil de lære og jo mere vil de vinde deres kampe. Jeg tror ikke, der er et særligt trick.”

BLÅ BOG
Bjarne Terkelsen er 52 år og har fire voksne børn. Han har selv spillet volleyball, da han var dreng. Nu driver han sin egen kvægfarm 5 km fra idrætshallen i Hundelev, hvor han er Kidsvolley-træner i Hundelev Volleyball Klub HUI.

Læs meget mere om Kidsvolley her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ