Aarhusmesterskaberne i kollegievolley

For første gang nogensinde afvikles de officielle Aarhusmesterskaber i kollegievolley. Det sker på lørdag den 8. oktober, når unge på tværs af alle Aarhus-kollegier samles til volleyball, hygge og fest. En Pokémon smasher en volleyball fra en skæv vinkel, mens hendes gode ven fra køkkenet på kollegiet hepper fra sidelinjen. Det kan meget vel være…

| Foto: Klaus Sletting

:


For første gang nogensinde afvikles de officielle Aarhusmesterskaber i kollegievolley. Det sker på lørdag den 8. oktober, når unge på tværs af alle Aarhus-kollegier samles til volleyball, hygge og fest.

En Pokémon smasher en volleyball fra en skæv vinkel, mens hendes gode ven fra køkkenet på kollegiet hepper fra sidelinjen. Det kan meget vel være scenariet, når Vejlby-Risskov Hallen på lørdag danner rammerne om de første Aarhusmesterskaber i kollegievolley.

Kollegiemesterskaberne handler nemlig om meget mere end volleyball:

”Vi vil gerne lægge en anden vinkel på at spille volleyball end at konkurrere. Det skal være sjovt og hyggeligt, og alle skal kunne være med. Derfor vil der være konkurrencer, blandt andet for bedst udklædte og dagens kampråb,” siger Maria Wieborg fra Volleyball Danmark.

Det er de unge selv, der har fået ideen til turneringen fra den traditionsrige aarhusianske kapsejlads og ASV’s nytårsstævne.

”Vores ungegruppe i Aarhus har gjort et uvurderligt stykke arbejde med at stable turneringen på benene,” siger Maria Wieborg.

”Vi har helt bevidst villet lave en kollegie-turnering, da der her er mange nye studerende. De elsker fest og sociale arrangementer, og det er ligeså vigtig en del af Welcome U som det sportslige. Vi spiller med mix-hold, så der skal minimum være to piger på banen af gangen,” siger hun.

Turneringen afvikles i samarbejde mellem ASV og Volleyball Danmark, som en del af projektet Welcome U, der støttes af Nordea-fonden.  

På tværs af kollegier
Formålet med Aarhusmesterskaberne i kollegievolley er at give de mange studerende en god start på studietiden og muligheden for at møde nye venner gennem en afslappet tilgang til sporten.

Derfor behøver de studerende ikke nødvendigvis have et hold for at deltage i turneringen. De kan tilmelde sig enkeltvis og bliver så sat sammen på et hold med andre unge fra andre kollegier.

”Sport er et naturligt samlingspunkt, hvor alle mødes på lige fod for at grine og konkurrere sammen. Aarhusmesterskaberne i kollegievolley går ud på at bruge idræt til at give unge et netværk og et tilhørsforhold, når de flytter til en ny by for at studere,” siger Maria Wieborg.

Volleyball Danmark håber at kollegiemesterskaberne er kommet for at blive og afvikler også mesterskaberne næste år. På sigt skal der gerne være et nationalt kollegievolleymesterskab.

Vinderen af turneringen modtager en kæmpe vandrepokal, mens der er andre præmier i de mange andre konkurrencer.

Del nyhed

LÆS OGSÅ