Finland viste stor styrke mod Danmark

EM Kvalifikation herrer, 2. runde, 2. turnering i Helsinki Finland-Danmark: 3-0  (25-14,25-20, 25-18) Den danske startopstilling: Axel Jacobsen, Peter Trolle , Peter Jensen, Rasmus Breuning, Aske Mørkeberg, Simon Andersen, Simon Bitsch. På sidstedagen af EM-kvalifikation turneringen i Finland, mødtes Danmark og Finland i en kamp, der havde vidt forskellig betydning for de to hold.  Således…

| Foto: CEV

:


EM Kvalifikation herrer, 2. runde, 2. turnering i Helsinki

Finland-Danmark: 3-0  (25-14,25-20, 25-18)

Den danske startopstilling:
Axel Jacobsen, Peter Trolle , Peter Jensen, Rasmus Breuning, Aske Mørkeberg, Simon Andersen, Simon Bitsch.

På sidstedagen af EM-kvalifikation turneringen i Finland, mødtes Danmark og Finland i en kamp, der havde vidt forskellig betydning for de to hold.  Således kunne Finland med en 3-0 eller 3-1 sejr, definitivt sikre sig direkte adgang til EM i 2017. For Danmark handlede kampen om at hente så meget erfaring som muligt og levere en stærk præstation mod en meget dygtig modstander. Et stort entusiastisk finsk publikum skabte de perfekte rammer for dagens kamp.

Første sæt startede godt for det danske hold, der kom foran 7-5. Herfra begyndte specielt den finske diagonal Ojansivu at skrue op for trykket i angrebet, samtidig med at de finske svæveserver skabte problemer for den danske modtagning. Finland gik til føring med 16-9 ved teknisk time out. Resten af sættet blev en meget svær opgave for det danske hold, som stred med at finde rytmen i servemodtagningen, hvilket skabte en række vanskelige situationer. Nikolaj Hjorth kom ind som libero for at stabilisere den danske modtagning, men Finland vandt sættet 25-14.

Til andet sæt skiftede Rasmus Breuning med Mads Møllgaard og Nikolaj Hjorth fortsatte som libero. Den danske modtagning steg lidt i niveau, men Finland havde stadig overtaget i angreb og blokade og var foran 8-3 ved teknisk time out. Finnernes maskine fortsatte og Danmark tog time out bagud 7-13. Bagud 8-16 kom Philip Özari på banen for Mads Møllgaard og Simon Gade skiftede ind for Simon Andersen i serven.  Danmark lavede et par gode point i Aske Mørkebergs  stærke serv og Finland måtte tage time out foran 21-15. Selv om Finland vandt 2. sæt med 25-20, var der gode tendenser i det danske spil i anden halvdel af sættet.

Tredje sæt startede godt for Danmark, som kom foran 4-1. Men igen fik Finland en god svæveserveserie som bragte dem foran 8-5 og fortsatte til 14-8, hvor Danmark tog time out. Det lykkedes for Philip Özari at få sat nogle gode server og Danmark halede ind til 13-16. Igen viste Finland sit høje niveau og strammede grebet om det danske hold og bragte sig foran 22-14. Sættet endte med en sejr til Finland på 25-18. Et helt fortjent resultat ud fra dagens præstationer.
Dagens  positive indsatser blev leveret af Peter Trolle, som havde en god angrebskamp, mens Nikolaj Hjorth, som libero, viste sit store talent i flere situationer.

Dermed er Finland kvalificeret direkte til EM 2017, mens Danmark må tage til takke med en 4. plads i puljen. Danmark viste i store perioder af turneringen at potentialet er til stede hos det unge hold, men at det også kræver hårdt arbejde i de kommende år, for at tage det sidste skridt op ad rangstigen for at komme ind i det fine selskab.

Tak til alle der har støttet holdet undervejs.

Del nyhed

LÆS OGSÅ