Asylansøgere hjælper til som frivillige ved EM-kvalifikationen i Sønderborg

20 asylansøgere fra Sønderborg Asylcenter giver en frivillig hånd med under EM-kvalifikationen i Sønderborg. De triller bolde, mopper gulv og fører point. 20 asylansøgere, der til daglig bor på Sønderborg Asylcenter, hjælper til med at afvikle kvalifikationskampene i Sønderborg, hvor det danske herrelandshold i volleyball i denne weekend forsøger at spille sig nærmere EM. ”Volleyball…

| Foto: MortenO.com

:


20 asylansøgere fra Sønderborg Asylcenter giver en frivillig hånd med under EM-kvalifikationen i Sønderborg.

De triller bolde, mopper gulv og fører point. 20 asylansøgere, der til daglig bor på Sønderborg Asylcenter, hjælper til med at afvikle kvalifikationskampene i Sønderborg, hvor det danske herrelandshold i volleyball i denne weekend forsøger at spille sig nærmere EM.

”Volleyball Danmark sætter stor pris på den frivillige indsats, som beboerne fra Sønderborg Asylcenter bidrager med. Alle frivillige er en uundværlig del af at afvikle en stor, international sportevent som EM-kvalifikationen her i Humlehøj Hallen i Sønderborg,” siger Jakob Wärme Lykke, pressechef i Volleyball Danmark.

”Vi er glade for at kunne inddrage herboende asylansøgere og give dem nogle nye oplevelser i deres møde med dansk kultur og sport. Volleyball og sport generelt er en perfekt måde at skabe relationer på tværs af kulturer,” siger han.

Sønderborg Asylcenter er også glade for, at deres beboere kan give en hjælpende hånd med ved EM-kvalifikationen:

”Vi er glade for at kunne bidrage til en stor international sportsbegivenhed i Sønderborg, som giver beboerne en stor mulighed for at kunne mødes med lokale og det danske foreningsliv,” siger Gitte Thørring, Centerleder i Sønderborg Asylcenter.

Volleyball Danmark har inviteret 150 beboere fra Sønderborg Asylcenter til at overvære EM-kvalifikationskampene både fredag, lørdag og søndag.

”Jeg er meget positiv over den åbenhed og imødekommenhed, som Sønderborg Asylcenter og beboerne viser for at bidrage med at løfte et event af denne kaliber. Sammen med de knap 120 andre frivillige vil beboerne være med til at brande Sønderborg for de mange tilskuere og TV-seere,” siger den lokale eventarrangør Thomas Bjørn-Lüthi.

Volleyball Danmark har også et projekt sammen med Dansk Røde Kors, hvor afviste asylansøgere i Vridsløselille Statsfængsel spiller volleyball en gang om ugen. 

Del nyhed

LÆS OGSÅ