Dansk landsholdsspiller skifter til libanesiske bronzevindere

Volleyball-landsholdets Peter Jensen skifter til Tannourine Club i Libanon. Her skal en privatchauffør sikre, at han kommer sikkert frem og tilbage fra træning og kamp i jagten på medaljer. Inden sidste sæson skiftede Peter Jensen den danske volleyliga ud med den bedste belgiske række, hvor han sammen med sin klub Menen sluttede på en 3.…

:


Volleyball-landsholdets Peter Jensen skifter til Tannourine Club i Libanon. Her skal en privatchauffør sikre, at han kommer sikkert frem og tilbage fra træning og kamp i jagten på medaljer.

Inden sidste sæson skiftede Peter Jensen den danske volleyliga ud med den bedste belgiske række, hvor han sammen med sin klub Menen sluttede på en 3. plads i ligaen og spillede sig i semifinalen i CEV Challenge Cup.

Nu har den 26-årige kantspiller skrevet en seks måneders kontrakt med Tannourine Club, som vandt bronzemedaljer i den libanesiske liga i sidste sæson.

”Det bliver sindssygt spændende og en enorm oplevelse at spille i Libanon. Jeg har kigget meget video for at danne mig et indtryk af niveauet dernede. Det er faktisk overraskende højt. Så både niveauet, økonomien og kontraktens periode var i orden,” siger Peter Jensen.

”Når du dertil kan lægge den oplevelse, det bliver at spille bold i Libanon, så var det simpelthen noget jeg ikke kunne sige nej til,” siger den 198 centimer høje fynbo med 66 landskampe på CV’et.

Hver klub i Libanon må have tre udlændinge på holdet. Peter Jensen er den første udlænding på holdkortet i Tannourine Club.

”Der er pres på de udenlandske spillere. Det er gode spillere, der er i ligaen. Det er spillere, som spiller World League lige nu,” siger Peter Jensen.

Normalt får udenlandske spillere stillet en bil til rådighed, mens de spiller i klubben. Men af sikkerhedsmæssige årsager sker det ikke i Libanon.

”Trafikken er så vanvittig dernede, at klubben ikke tør andet end at lade en privatchauffør køre mig til og fra træning og kamp,” siger han.

Familiens accept vigtig
Peter Jensen har skrevet under på en seks måneders kontrakt med Tannourine Club, som løber fra november til og med april.

”Jeg var lidt skeptisk i starten, lige da jeg fik tilbuddet. Så jeg rådspurgte mig hos en veninde, som har rejst meget i Libanon, og hun havde kun positive ting at fortælle om landet,” siger Peter Jensen.

”Min familie er cool med det. Det første, de sagde til mig, da jeg fortalte om tilbuddet, var, at jeg ikke måtte sige nej. Det var meget vigtigt for mig, at jeg havde sikret mig, at min familie ikke var nervøse for, at jeg tog afsted,” siger han.

Peter Jensen spiller EM-kvalifikation sammen med resten af det danske landshold den 16.-18. september, hvorefter han flyver til Libanon.

Del nyhed

LÆS OGSÅ