HU20 KOMMER GODT FRA START I EM-KVALIFIKATIONEN – DRØMMEN LEVER

Danmark – Slovakiet 3-0 (25-23, 25-19, 28-26) Danmarks HU20-drenge starter godt i 3. runde af kvalifikationen til EM i Minsk med en 3-0 sejr over Slovakiet. Danmark er i pulje med Slovakiet, Tjekkiet og Hviderusland, hvor vi kæmper om 2 pladser ved EM-slutrunden i Bulgarien i september. I første sæt kommer vi en smule nervøst…

:


Danmark – Slovakiet 3-0 (25-23, 25-19, 28-26)

Danmarks HU20-drenge starter godt i 3. runde af kvalifikationen til EM i Minsk med en 3-0 sejr over Slovakiet. Danmark er i pulje med Slovakiet, Tjekkiet og Hviderusland, hvor vi kæmper om 2 pladser ved EM-slutrunden i Bulgarien i september.

I første sæt kommer vi en smule nervøst fra start og laver uprovokerede fejl i serven. Kampen bølger frem og tilbage, men vi kommer først til begge TTO. Vores stabile blokader tvinger slovakkerne til at satse i angrebet, hvilket resulterer i en del slovakiske slagfejl. Vi kæmper til tider lidt med præcisionen i angrebet, men kloge angreb af Oscar Møllgaard og Nikolaj Hjorth – især mod den slovakiske 3-mandsblok – holder os inde i kampen. I Simon Andersens serv får vi skabt det afgørende hul, da Simon med gode svæveserver får sat den slovakiske modtagning så meget under pres, at vi kan etablere en solid 3-mands blokade. Frederik Dahl kommer ind for Simon Jørgensen i slutningen af sættet, hvor vi sender Rasmus ud og blokere på diagonalen, hvilket skaffer os to points.

2. sæt starter godt for HU20 – Vi kommer på 7-2, før Slovakiet kommer i gang. I dette sæt får vi så at sige hænder på alt i forsvaret og får vendt mange svære bolde til points. Især Tobias holder live i Danmark med mange vilde redninger, men det er en kæmpe holdindsats, hvor alle er villige til at hjælpe og ofre sig for hinanden. Simon Andersen og Rasmus Mikelsons får stoppet mange af de slovakiske angreb igen og igen og trækker flere gange blokken, hvilket giver plads på vores kanter og pipen.

Som altid, når man har momentum, er det ærgerligt med en pause. Det kommer vi til at mærke i starten af 3. Sæt, hvor vi er bagud 1-5, inden vi får set os om. Cheftræner Thomas Skifter tager en TO, hvor fokus er på at starte forfra mentalt igen. Efter flere gode beslutninger går vi først til 1. TTO foran 8-7. Vi får skabt et hul i midten af sættet i Simon Jørgensens serv, der holder lige indtil, vi når 23 points, hvor Slovakiet udligner. Vi overlever 2 sætbolde, inden vi kan hive sættet hjem 28-26.

Efter kampen siger cheftræner Thomas Skifter, at han synes, at kampen er en af vores bedste modtagningskampe til dato. Samlet set modtager vi 70 % positive og har bedste modtager i Nikolaj Hjorth. Oscar Møllgaard bliver kampens topscorer med 13 points, heraf 3 breakpoints.

Nikolaj Hjorth udtaler efter kampen: ”Over hele kampen spiller vi rigtig godt blok/forsvar, og vi scorer mange points i egen serv. Vores side-out var ustabil i perioder, især i 1. og 3. sæt , men vi modtager rigtig godt og stabilt, så vi har et godt fundament for at kunne forbedre dette i de næste kampe, hvis vi kan holde modtagningsniveauet.”

Startopstilling: Mads Kyed Jensen, Nikolaj Hjorth, Rasmus Mikelsons, Simon Jørgensen, Oscar Møllgaard, Simon Andersen og Tobias Kjær

Indskiftere: Frederik Dahl, Jacob Brinck, Jens Feldthus

Del nyhed

LÆS OGSÅ