Ungeudvalg arrangerer selv aktiviteterne

TEMA: ILD I SJÆLEN. Ikast KFUM Volley har i mange år har været solidt funderet på ungdomssiden med en stor ungdomsafdeling og hold i alle ungdomsrækker. Klubben er stærkt repræsenteret ved de mange Grand Prix- og weekendstævner og prioriterer, at de unge deltager i stævner uden for landets grænser. ”Vi prøver at tilpasse vores produkt…

:


TEMA: ILD I SJÆLEN. Ikast KFUM Volley har i mange år har været solidt funderet på ungdomssiden med en stor ungdomsafdeling og hold i alle ungdomsrækker. Klubben er stærkt repræsenteret ved de mange Grand Prix- og weekendstævner og prioriterer, at de unge deltager i stævner uden for landets grænser.

”Vi prøver at tilpasse vores produkt og vores træninger. Især i Kidsvolley, som er vores store rekrutteringsdel,” siger Erik Kreuzfeldt fra Ikast KFUM.

”Vi starter op med noget helt nyt efter sommerferien, hvor forældrene er med til træning. Det er mere leg med bold end egentlig volley. De er ned til tre år, så der kan de ikke lave baggerslag. Men jo før man kan lære de små at lege med en bold, jo bedre bliver deres motorik. Det viser al forskning,” siger han.

”De mindste Kidshold er altid meget mandskabskrævende, fordi der blandt andet skal trøstes og bindes snørebånd. En af fordelene ved at have forældrene med er, at man kan lave en til en-træning. Den anden fordel er, at man har interaktion med forældrene lige fra start af. Det er måske med til at skabe nogle af klubbens fremtidige ledere og hjælpere,” siger Erik Kreuzfeldt.

Ikast KFUM Volleys hold deltager stort set altid ved danmarksmesterskaberne, og historisk set har klubben hentet mange medaljer på ungdomssiden.

”Vi har fokus på, hvordan vi udvikler spillerne. Vi er absolut glade for at vinde medaljer, men resultaterne kommer mere igennem af, at det er sjovt at gå til træning. Processen om at blive bedre er vigtigere end at vinde medaljer. Derigennem kommer resultaterne,” siger Erik Kreuzfeldt.

Ungeudvalg arrangerer selv aktiviteterne

Ikast KFUM Volley har fokus på en langsigtet udvikling af spillerne, hvor et vigtigt mål er, at spillerne har lyst til at spille hele livet. Til at sikre dette mål prioriterer klubben ungdomsvolley højere end seniorvolley. Og Ikast har blandt andet også et ungeudvalg, ungdomsspillernes eget udvalg, som arrangerer sociale aktiviteter.

”Hvert år til generalforsamlingen bliver der valgt nogle unge til ungeudvalget. De har minimum 15.000 kr., som de må bruge, lige præcis som de har lyst til,” siger Erik Kreuzfeldt.

”De laver forskellige sociale arrangementer. Blandt andet et velkomstarrangement i starten af sæsonen for de nye ISI-elever sammen med vores egne spillere for at øge integrationen på holdene. Arrangementerne planlægges og udføres af de unge. Ideen er, at vi rammer de unges værdier. Hvis vi finder på noget, er det ikke sikkert, at de unge mennesker synes, det er fedt,” siger han.

Klubben har mange trænere og ledere involveret i ungdomsarbejdet. Det betyder, at den enkelte træner ikke brænder ud, men tværtom har tid og overskud til øvrige volleyball-aktiviteter, som fx kredsarbejde, talentcentertrænere, talentholdstræner og ungdomslandsholdstrænere.

Endeligt er Ikast KFUM Volley kendt for sit store samarbejde med byens idrætsefterskole, som mange af landets dygtige ungdomsspillere frekventerer og derigennem får en del af deres volleyballopdragelse.

Årets ungdomsklub er Ikast KFUM Volley.

Erik Kreuzfeldt om at blive Årets Ungdomsklub
”Det betyder en hel del for ens selvforståelse. Det er en bekræftelse for vores trænere og ledere om, at det vi går og laver, er rigtigt. Vi kan også mærke, at det betyder en stor stolthed for vores spillere at være en del af klubben.”

Del nyhed

LÆS OGSÅ