Rækkefølgen måtte hedde ’voksne’ og så ’børn’

TEMA: ILD I SJÆLEN. Torben Christensen fra Uldum IF startede en ny kidsklub op i 2015 og har været med til at sætte Kidsvolley på Danmarkskortet et sted, hvor der ikke før har været spillet Kidsvolley. ”Uldum har fodbold, lidt håndbold og gymnastik. Ellers skal man køre til Vejle og Horsens, hvis man vil dyrke…

:


TEMA: ILD I SJÆLEN. Torben Christensen fra Uldum IF startede en ny kidsklub op i 2015 og har været med til at sætte Kidsvolley på Danmarkskortet et sted, hvor der ikke før har været spillet Kidsvolley.

”Uldum har fodbold, lidt håndbold og gymnastik. Ellers skal man køre til Vejle og Horsens, hvis man vil dyrke noget andet. Jeg har selv to børn og ville gerne have, at der var lidt flere tilbud til dem,” siger Torben Christensen.

”En af grundene til, jeg selv blev glad for volley, var, at der ikke var så meget fysisk kropskontakt som i håndbold og fodbold. Jeg tænkte, at der manglede noget til de børn, som var til den slags sport og stadig ville have noget boldspil og holdsport,” siger Torben Christensen.

I den første sæson var Kidsvolley for 1.- 4. klasse i Uldum IF, men allerede fra næste år udvides Kidsvolley-afdelingen til også at have 5. og 6. klassetrin med. En udvikling, som Torben Christensen i høj grad har en ære i.

”Vi startede volleyballafdelingen op for to sæsoner siden. Jeg synes, at rækkefølgen måtte hedde ’voksne’ og så ’børn’. Tanken var, at hvis vi kunne få nogle voksne i gang, så ville der måske være et godt bagland til at hjælpe med at få børnene i gang, så vi ikke stod helt alene med det. Det har fungeret godt,” siger han.

Torben Christensen er åben for nytænkning og tager udfordringerne op, efterhånden som de opstår.

”Vi har en række spillere, som bliver 5. klasse efter sommeren. Dem kan vi ikke smide på dem gulvet. Der har også været efterspørgsel fra store søskende. Derfor udvider vi Kidsvolleytræningen til også at have 5. og 6. klasserne med,” siger Torben Christensen.

Fredagstræning med spisning og Disney Sjov hitter
Årets Persongnists engagement har smittet af i lokalområdet. Når der indkaldes til hygge og spil med forældre og søskende, samles op mod 100 personer. Det understreger, at Torben Christensen både har det faglige på plads, men også vægter det sociale liv i klubben, hvilket er meget vigtigt i et Kidsvolley-miljø.

”Vi skal have det sjovt sammen. Men det er også vigtigt, at vi skal lære noget, når vi træner,” siger han.

”Vi træner fredag eftermiddag. I første omgang blev det dér, fordi det var det eneste tidspunkt, vi kunne få hallen. Men vi tænkte, at det var en fed mulighed for at forlænge træningen og lave en aften ud af det,” siger Torben Christensen.  

”Først trænede vi almindeligt, og så kom forældre og søskende ned i hallen bagefter, hvor vi så spillede Kidsvolley level 1 sammen i en halv time og spiste sammen. Bagefter var der voksenvolley, leg med børnene, Disney Sjov og fredagsslik. Det har folk vænnet sig til nu og det er en succes,” siger han.

Han har også formået at få skolerne i lokalområdet interesseret i Kidsvolley. Torben Christensen har blandt andet arrangeret skolestævner og fået skolerne med i projektet ”Volley i Skolen”, som er støttet af Nordea-fonden.

”Vi har fået sat volleybaner op på tre skolers grønne områder i projekt Volley i Skolen. De har både fået net og bolde, og vi håber, det smitter af, så der er flere, der opdager volleyball. Hele konceptet med skolevolley har givet et ordentligt ryk. Det fungerer bare, og børnene er ellevilde med det,” siger Torben Christensen.

Torben Christensen fra Uldum IF er Årets Persongnist.

Torben Christensen om at blive Årets Persongnist
”Jeg har det faktisk lidt tvetydigt med kåringen, for der er mindst 50 andre i Danmark, der ligeså godt kunne være blevet kåret. Men det er da dejligt, at søgelyset er rettet mod Uldum, og vi kommer på volleykortet. Jeg er da stolt og glad.”

Del nyhed

LÆS OGSÅ