Nu hilser alle på hinanden på en anden måde, når de mødes i hallen

TEMA: ILD I SJÆLEN. VK Holbæk er karakteriseret ved at være en klub, hvor det sociale aspekt er i højsædet. Det sociale fokus kommer til udtryk internt på holdene, men også i den grad i den ”hele klub”. Flere gange om året afholder klubben arrangementer, hvor alle medlemmer fra kids- til motionsspillere deltager. Klubben sætter…

:


TEMA: ILD I SJÆLEN. VK Holbæk er karakteriseret ved at være en klub, hvor det sociale aspekt er i højsædet. Det sociale fokus kommer til udtryk internt på holdene, men også i den grad i den ”hele klub”.

Flere gange om året afholder klubben arrangementer, hvor alle medlemmer fra kids- til motionsspillere deltager. Klubben sætter en ære i denne røde tråd i klubben.

”Afsættet til det hele var en fastelavnsmandag. Karin Sanggaard og jeg tænkte, at ungerne da skulle komme udklædt til tøndeslagning og volleyball. Derfra prøvede vi at tænke sådanne rammer ind i løbet af året,” siger Majbritt Frydkjær fra VK Holbæk.

”I bestyrelsen talte vi om, at vi gerne ville skabe noget mere klubånd generelt. Vi syntes, at klubben var meget fragmenteret. Herre 1 kørte for sig, dame 1 kørte for sig og ungdommen kørte for sig. Hver havde sit, og der var ikke mange til vores generelforsamlinger,” siger hun.

”Vi begyndte at holde julefrokoster og sommerafslutning sammen med hele klubben for at skabe mere klubånd. Det har gjort, at vi nu er dobbelt så mange til generalforsamlingerne. Nu er alle begyndt at hilse på hinanden på en anden måde, når de mødes i hallen. Og det er nemmere for mig at spørge en herre 1-spiller, om han kan bruge en halv time på at komme og vise Kids-holdet, hvad han kan ved nettet,” siger Majbritt Frydkjær.

VK Holbæk er dygtig til at lave anderledes og sjove aktiviteter med spillere – og til tider også for spillernes venner. Fx har frivillige fra klubben udviklet et helt koncept til Volley-fødselsdag med fokus på Disney filmen Frost – selvfølgelig med afsæt i volleyball. Derudover arrangerer årets klubgnist også sommerferieaktiviteter, overnatning og bålhygge for deres kids- og ungdomsspillere.

”Vi er meget begejstrede for Volley-fødselsdag-ideen, hvor man kan invitere venner med til volleyball og afvikle en sjov og aktiv fødselsdag for en hel skoleklasse. Tanken er også, at hvis vi først får foden indenfor i en klasse, og det ikke er en fodboldklasse i forvejen, kan vi måske lokke en masse ned i hallen,” siger Majbritt Frydkjær.

Klubben har en stærk gruppe af frivillige og trænere, som løser mange opgaver, men også perifere frivillige byder ind.

”Især vores Teen-hold har været gode til at give noget ansvar videre til deres forældre. De har stort set været med til stævner hver weekend. Træneren har ikke været med hver gang. Det er en rigtig god forældregruppe,” siger Majbritt Frydkjær.

VK Holbæk arbejder målbevidst med at rekruttere nye spillere til deres Kidsvolley-afdeling og har blandt andet gennemført skolebesøg og et skolestævne for samtlige klasser på 3. årgang.

Årets klubgnist 2016 er VK Holbæk.

Majbritt Frydkjær om at blive Årets klubgnist
”Det er en dejlig anerkendelse at få. Vi kan se, at det spreder sig som ringe i vandet. Flere og flere er blevet opmærksomme på det.”

Del nyhed

LÆS OGSÅ