Danmarks volleyherrer tog point i European League-nøglekamp

De danske volleyherrer måtte igen ud i en langsveder i European League i dagens nøglekamp mod Makedonien. Danmark rundede mere end fem timers volleyball på under et døgn, inden de måtte se sig slået i tiebreak efter en gyserafslutning med to misbrugte matchbolde.   European League, Makedonien – Danmark: 3-2 (25-27, 25-21, 18-25, 25-20, 20-18)…

:


De danske volleyherrer måtte igen ud i en langsveder i European League i dagens nøglekamp mod Makedonien. Danmark rundede mere end fem timers volleyball på under et døgn, inden de måtte se sig slået i tiebreak efter en gyserafslutning med to misbrugte matchbolde.  

European League, Makedonien – Danmark: 3-2 (25-27, 25-21, 18-25, 25-20, 20-18)
Varna, Bulgarien

Dagens European League-opgør mod Makedonien var på forhånd udpeget som nøglekamp i jagten på en billet til Final 4, som de to bedste hold fra gruppen går videre til.

Landstræner Mikael Trolle havde givet genvalg til samtlige spillere, der i går var ude i en tiebreak-thriller mod Bulgarien.

De danske volleyherrer skulle bruge noget tid på at komme op i samme omdrejninger efter gårsdagens maratondyst og måtte finde de sidste energireserver frem som kampen skred frem og kom ud i tiebreak.

Efter to og en halv times intens volleyball måtte Danmark for anden kamp i træk bide i det sure tiebreak-æble og se sig slået med mindst mulig margin 2-3.

“Jeg er sindssygt skuffet. Vi holder ikke vores aftaler, og vi holder ikke vores taktik. Jeg har lige givet spillerne en skideballe i omklædningsrummet. De griber ikke chancen, når den er der,” siger landstræner Mikael Trolle.

”Vi mangler krigere, som kan eksekvere, når det gælder – også selvom de er under pres,” siger han.

Danskernes største hovedpine var den makedonske stjernespiller Nikola Gjorgiev, der lavede 43 point i kampen.

”Vi formår aldrig at få kontrol over Gjorgiev. Han er en dygtig spiller, men vi er bare ikke klar nok på ham, selvom vi havde forberedt os på ham,” siger Mikael Trolle.

”Jeg tror stadig, at de andre resultater i gruppen flasker sig, og så er opgaven meget simpel. Vi skal vinde over Albanien i morgen, og så skal vi slå Makedonien i Makedonien. Målet er stadig, at vi kvalificerer os til Final 4,” slutter landstræneren.

Danmark kan trods nederlaget notere endnu et point på European League-kontoen, som nu er oppe på 2. Sejre vægter dog tungere end point, og derfor er danskerne tvunget til sejr i morgen mod Albanien, hvis der skal holdes liv i drømmen om Final 4.

Dansk topscorer i kampen blev Peter Trolle Bonnesen med 25 point.

Danmark overlevede tre sætbolde
De danske volleyherrer virkede en smule trætte efter gårsdagens maratondyst mod Bulgarien og havde svært ved at komme op i samme høje gear. Danskerne haltede en smule bagud gennem det meste af 1. sæt og måtte se Makedonien komme foran 23-19. Danmark overlede tre makedonske sætbolde ved 24-22, 24-23 og 25-24, inden de danske volleyherrer fik vendt og vundet sættet 27-25.

Svært at finde forsvar mod makedonsk stjernespiller
Landstræner Mikael Trolle havde i sit oplæg til kampen understreget vigtigheden af at finde det rette forsvar mod de to primære raketter i den makedonske angrebsoffensiv Nikola Gjorgiev og Aleksandar Ljaftov. Danskerne formåede at lukke sidstnævnte godt ned, men Makedoniens største stjerne Gjorgiev skød dog fortsat med skarpt i 2. sæt, der efter at have været helt lige ved 19-19 tippede til Makedoniens side, som vandt 25-21.

Lukkede med et servees
I 3. sæt fandt Danmark igen det varierede angrebsspil og høje servepres frem. Med en velspillede Simon Gade i både blokade- og angrebsspillet, kunne danskerne gå til den 1. tekniske timeout foran 8-5. Sættet var stadig tæt ved 19-17 i dansk favør, men så skruede de sortblusede danske krigere op for servepresset. Steen Sørensen blev skiftet ind og smashede Danmark på 21-18 med sin første boldberøring, og Peter Trolle Bonnesen kunne fejre en lang, solid servestime med et es til dansk sætsejr 25-18.

Hurtigt hul kostede sættet
Kampen mod Makedonien var samtidig første test af styrkeforholdet mellem to af kandidaterne til en af pladserne i Final 4. Og det ser ud til at blive en tæt affære i det kapløb. Steen Sørensen fortsatte på banen i 4. sæt, hvor kantspilleren tilførte det danske mandskab et skud fornyet mental energi. Det var dog ikke nok, da Makedonien hurtigt fik slået et hul på fire point ned til Danmark, som aldrig fik bragt balance i regnskabet. 25-20 lød den makedonske sætsejr på, som sendte kampen i tiebreak.

Dommerfejl afgjorde tiebreak-thriller
De danske volleyherrer nærmede sig fem timers volleyball på mindre end et døgn, da de gik ind til tiebreaken. Med de sidste rester af energireserver gik Danmark til opgaven med krum hals, og med tre gode point på smash af Peter Trolle Bonnesen skiftede holdene side med Danmark i front 8-5. Philip Özari sikrede Danmark sin første matchbold ved 14-13, men makedonerne overlevede. Herefter var det Danmarks tur til at overleve en makedonsk matchbold, inden et servees af Philip Özari sikrede endnu en dansk matchbold, som fik samme udfald som de første. De danske volleyherrer holdt stand på yderligere to makedonske matchbolde, inden dommeren klart fejldømte en netberøring, som afgjorde tiebreaken 20-18 til makedonsk fordel og dermed kampen 3-2 til Makedonien.

I morgen venter Albanien i den sidste gruppekamp i 1. runde. Kampen kan følges direkte klokken 14:00 dansk tid her.  

Danmarks startopstilling: Axel Jacobsen (C), Aske Mørkeberg Sørensen, Simon Gade, Peter Trolle Bonnesen, Philip Özari, Rasmus Breuning, Simon Bitsch.

A-LANDSHOLDET TIL EUROPEAN LEAGUE

Hævere:
Axel Jacobsen (UPCN San Juan – ARG)
Sebastian Mikelsons (Gentofte Volley – DEN)

Centre:
Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley – DEN)
Nicolai Houmann (Hvidovre – DEN)
Simon Øster Ellegaard Andersen (Middelfart – DEN)
Simon Gade (Gentofte Volley – DEN)

Højrekant:
Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley – DEN)

Venstrekant (enkelte spillere dækker flere positioner):
Simon Ostenfeld Bitsch – tillige libero (Marienlyst – DEN)
Nikolaj Hjort – tillige libero (Marienlyst – DEN)
Peter Kromann Jensen (Prefaxis Menen – BEL)
Mads Møllgaard (Gentofte Volley – DEN)
Oscar Møllgaard – tillige højrekant (Gentofte Volley – DEN)
Rasmus Breuning Nielsen (Waremme VBC – BEL)
Steen Lyngø Sørensen – tillige højrekant (Marienlyst – DEN)
Philip Özari (Gentofte Volley – DEN)

DANMARKS KAMPPROGRAM

Gruppespil i Bulgarien
10. juni, kl. 17:00: Bulgarien-Danmark: 3-2 (24-26, 22-25, 25-21, 27-25, 16-14)
11. juni, kl. 14:00: Makedonien-Danmark 3-2 (25-27, 25-21, 18-25, 25-20, 20-18)
12. juni, kl. 14:00: Danmark-Albanien (vises på Laola1)

Gruppespil i Makedonien
16. juni, kl. 17:00: Danmark-Bulgarien
17. juni, kl. 19:30: Danmark-Makedonien (vises på Laola1)
18. juni, kl. 17:00: Albanien-Danmark

FAKTA EUROPEAN LEAGUE 2016
– 2016 CEV Volleyball European League spilles over to runder.
– Der spilles alle mod alle i begge runder.
– 1. runde spilles i Bulgarien den 10.-12. juni.
– 2. runde spilles i Makedonien den 16.-18. juni.
– Kvalificerer herrelandsholdet sig til Final 4, spilles denne den 1.-2. juli. 
– Danmark spiller i Gruppe A sammen med Albanien, Bulgarien og Makedonien.
– Det er femte år i træk, at herrelandsholdet er med i European League
– Bedste resultat: Nr. 7 ud af 12 deltagende nationer i 2015
– Danmark ligger nr. 24 på Europaranglisten

Del nyhed

LÆS OGSÅ