Danmark manglede de mindst mulige marginaler mod Bulgariens gruppefavoritter i European League-åbneren

De danske volleyherrer havde to matchbolde på hænderne i åbningskampen mod Bulgarien i European League. I et medrivende drama på to og en halv time kom samtlige følelser i registret i spil, inden Danmark måtte se sig slået i tiebreak. European League, Bulgarien – Danmark: 3-2 (24-26, 22-25, 25-21, 27-25, 16-14) Varna, Bulgarien Der ventede…

:


De danske volleyherrer havde to matchbolde på hænderne i åbningskampen mod Bulgarien i European League. I et medrivende drama på to og en halv time kom samtlige følelser i registret i spil, inden Danmark måtte se sig slået i tiebreak.

European League, Bulgarien – Danmark: 3-2 (24-26, 22-25, 25-21, 27-25, 16-14)
Varna, Bulgarien

Der ventede de danske volleyherrer en ordentlig mundfuld i deres første kamp i dette års European League. På den anden side af nettet ventede Bulgarien, som er blevet nummer 4 ved de seneste to europamesterskaber og på forhånd var udpeget til favoritter i gruppen.

Heldigvis var Danmark sultne og havde god succes med at variere spillet med højt tryk både på kanterne og fra centerangrebet. Samtidig formåede danskerne at lægge et massivt servepres på Bulgarien igennem hele kampen.

Danmark var foran 2-0 i sæt og havde matchbold i både 4. og 5. sæt, men Bulgarien overlevede den stærke danske præstation og vandt maraton-dysten 3-2.

”Det er en blandet følelse at stå og være sindssygt skuffet efter at have spillet en kanon kamp. Normalt er man rigtig glad for at overleve, når man spiller mod et rigtig stærkt bulgarsk mandskab i Bulgarien. Men i dag ligger vi i flere momenter til at vinde kampen. Når vi får kampen lidt på afstand, vil vi være stolte, men lige nu er vi selvfølgelig meget skuffede,” siger landstræner Mikael Trolle.

”Vi skal huske på at være glade for det ene point, vi har fået i dag. Det kan være vigtigt i resten af turneringen. Nu skal drengene lynhurtigt ned at vende og restituere inden den meget vigtige kamp mod Makedonien i morgen, som vi skal vinde,” siger han.

Trods nederlaget kan det Danmark trøste sig selv med et enkelt point til European League-regnskabet.

Servees sikrede sættet
Danmark lagde stærkt fra land og variere spillet med højt tryk både på kanterne og fra centerangrebet. I 1. sæt havde Danmark også succes med at bruge video challenge, hvor to ud af to kendelser blev ændret til dansk fordel. Kombineret med et uhyggeligt højt servetryk fra blandt andre Philip Özari og Rasmus Breuning var 1. sæt helt lige hele vejen frem til 24-24, hvor Danmark sikrede sig sin 2. sætbold og Rasmus Breuning med et sublimt servees sikrede Danmark sættet med 26-24.

Buh-råb tog til med dansk dominans
De danske volleyherrer fortsatte storspillet i 2. sæt, og de bulgarske buh-råb blev afløst af dyb tavshed, da Simon Gade i samme duel først blokerede og med et efterfølgende smash bragte Danmark på 16-12 ved den 2. tekniske timeout. En kombination af bulgarsk opblomstring og DJ’ens østeuropæiske remix af Whitney Houstons ’Dance with Somebody’ fik værterne tilbage i sættet 16-16. Danskerne holdt hovedet koldt, strammede igen grebet og godt hjulpet på vej af to serveesser af Philip Özari lukkede Danmark 2. sæt med 25-22.

Bulgarien tilbage trods blokadelækkerier
Landstræner Mikael Trolle havde inden kampen understreget vigtigheden af at lukke ned for Bulgariens 208 cm fyrtårn Velizar Chernokozhev. I den strategi spillede Aske Mørkeberg Sørensen en central rolle, og den stærke centerspiller var fundamentet i et velfungerende dansk blokadespil. Mørkeberg bidrog flittigt til den danske pointscoring, og efter at have haltet et par point efter bulgarerne igennem hele sættet udlignede Danmark med Aske Mørkeberg Sørensens hånd til 21-21. Det var dog ikke nok, og Bulgarien vandt 3. sæt med 25-21.

Misset matchbold blev dyr
Den toptætte fight fortsatte i 4. sæt, hvor de danske volleyherrer gang på gang skabte gode angrebsmuligheder for sig selv, men Bulgarien formåede på forunderligvis at holde liv i bolden, og værterne var foran med et enkelt point 16-15 ved den 2. tekniske timeout. Bulgarien sikrede sig sin første sætbold ved 24-23, men Danmark overlevede og stod selv med matchbold ved 25-24. Nu var det Bulgariens tur til at overleve, og da bulgarerne fik deres 2. sætbold, lukkede de 4. sæt med 27-25.

Tiebreak, 2. matchbold og challenge-drama
Tiebreak-tid i Varna og det tætte drama var fortsat i balance ved 6-6. Bulgarien kom på 11-7, men Danmark kaldte en video challenge, da 2. dommeren havde fløjtet undervejs i duellen, mens danskerne jagtede bolden. Efter en lang diskussion blev der dømt ombold, og i stedet for at være bagud 7-11 var stillingen nu 10-7. Danmark greb momentum og udlignede til 11-11 på endnu et servees af Rasmus Breuning. Video challenge-systemet måtte igen i brug, da linjedommeren ved stillingen 13-13 vinkede Axel Jacobsens serv ude og gav bulgarerne matchbold. Efter at have genset situationen på video var ingen i arenaen dog i tvivl om, at Jacobsens serv var en halv meter inde. Dermed var matchbolden nu på danske hænder. Den efterfølgende serv fra den danske landsholdsanfører dansede på nettet, men faldt ned på Danmarks side af nettet, balance i regnskabet. Bulgarien vandt de to næste dueller, tiebreaken 16-14 og dermed kampen 3-2.

I morgen venter Makedonien, som vandt deres første kamp mod Albanien med 3-0. Kampen kan følges direkte klokken 14:00 dansk tid her!

Danmarks startopstilling: Axel Jacobsen (C), Aske Mørkeberg Sørensen, Simon Gade, Peter Trolle Bonnesen, Philip Özari, Rasmus Breuning, Simon Bitsch.

A-LANDSHOLDET TIL EUROPEAN LEAGUE

Hævere:
Axel Jacobsen (UPCN San Juan – ARG)
Sebastian Mikelsons (Gentofte Volley – DEN)

Centre:
Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley – DEN)
Nicolai Houmann (Hvidovre – DEN)
Simon Øster Ellegaard Andersen (Middelfart – DEN)
Simon Gade (Gentofte Volley – DEN)

Højrekant:
Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley – DEN)

Venstrekant (enkelte spillere dækker flere positioner):
Simon Ostenfeld Bitsch – tillige libero (Marienlyst – DEN)
Nikolaj Hjort – tillige libero (Marienlyst – DEN)
Peter Kromann Jensen (Prefaxis Menen – BEL)
Mads Møllgaard (Gentofte Volley – DEN)
Oscar Møllgaard – tillige højrekant (Gentofte Volley – DEN)
Rasmus Breuning Nielsen (Waremme VBC – BEL)
Steen Lyngø Sørensen – tillige højrekant (Marienlyst – DEN)
Philip Özari (Gentofte Volley – DEN)

DANMARKS KAMPPROGRAM

Gruppespil i Bulgarien
10. juni, kl. 17:00: Bulgarien-Danmark: 3-2 (24-26, 22-25, 25-21, 27-25, 16-14)
11. juni, kl. 14:00: Makedonien-Danmark (vises på Laola1)
12. juni, kl. 14:00: Danmark-Albanien (vises på Laola1)

Gruppespil i Makedonien
16. juni, kl. 17:00: Danmark-Bulgarien
17. juni, kl. 19:30: Danmark-Makedonien (vises på Laola1)
18. juni, kl. 17:00: Albanien-Danmark

FAKTA EUROPEAN LEAGUE 2016
– 2016 CEV Volleyball European League spilles over to runder.
– Der spilles alle mod alle i begge runder.
– 1. runde spilles i Bulgarien den 10.-12. juni.
– 2. runde spilles i Makedonien den 17.-19. juni.
– Kvalificerer herrelandsholdet sig til Final 4, spilles denne den 1.-2. juli. 
– Danmark spiller i Gruppe A sammen med Albanien, Bulgarien og Makedonien.
– Det er femte år i træk, at herrelandsholdet er med i European League
– Bedste resultat: Nr. 7 ud af 12 deltagende nationer i 2015
– Danmark ligger nr. 24 på Europaranglisten

Del nyhed

LÆS OGSÅ