Dom i protestsag: Hvidovre og Ishøj tildeles begge bronzemedaljer

Der er fældet dom i den protest, som Hvidovre indberettede efter den afgørende bronzekamp mod Ishøj. Protestsagen er blevet behandlet af Dansk Volleyball Forbunds bestyrelse, som har valgt at tildele både Hvidovre og Ishøj bronzemedaljer. Sagen kort: Hvidovre VK protesterede over, at Ishøjs spiller Maciej Kordysz deltog i Golden Set, efter han blev diskvalificeret i…

:


Der er fældet dom i den protest, som Hvidovre indberettede efter den afgørende bronzekamp mod Ishøj. Protestsagen er blevet behandlet af Dansk Volleyball Forbunds bestyrelse, som har valgt at tildele både Hvidovre og Ishøj bronzemedaljer.

Sagen kort:

Hvidovre VK protesterede over, at Ishøjs spiller Maciej Kordysz deltog i Golden Set, efter han blev diskvalificeret i 5. sæt af den oprindelige kamp.

Turneringsledelsen traf på stedet beslutning om, at Kordysz ikke skulle have karantæne og derfor var spilleberettiget i Golden Set, idet Golden Set blev betragtet som en ny kamp.

Protestsagen er efterfølgende blevet behandlet af Dansk Volleyball Forbunds bestyrelse, da der er opstået en usædvanlig situation, der har principiel og sportslig karakter.

Afgørelsen af protestsagen lyder:

”Bestyrelsen har besluttet, at Golden Set annulleres. Det er bestyrelsens vurdering, at der har været uklarhed vedrørende den korrekte afvikling af Golden Set. I og med Golden Set annulleres, har begge hold vundet en kamp hver. Bestyrelsen finder det ikke sportsligt forsvarligt eller muligt, at afvikle et nyt Golden Set. Resultatet af bronzekampene er derfor 1-1 – altså uafgjort. Bestyrelsen har på den baggrund besluttet, at begge hold får tildelt bronzemedaljer.”

Begge klubber er orienteret og har taget sagen til efterretning.

Dansk Volleyball Forbund vil fremadrettet tage højde for at imødegå lignende situationer ved at få indskrevet i forbundets reglementer, at der nedsættes en jury, hvor der kan være behov (Final 4, Golden Set, finaler mm.). Samtidig beskrives, hvad juryens beføjelser er. Og DVBF får beskrevet forholdene omkring Golden Set mere fyldestgørende. 

Del nyhed

LÆS OGSÅ