Danske volleyherrer vinder første test mod Østrig

Det danske herrelandshold, der i disse dage er i Steinbrunn i Østrig, fik en rigtig fint start på landsholdssæsonen med en 3-2 sejr over de østrigske værter. Østrig – Danmark 2-3 (25-18, 24-26, 21-25, 25-18, 11-15) Efter kun en god uges træning i Brøndby var kampen mod Østrig en tidlig test, hvor landsholdet skulle finde…

:


Det danske herrelandshold, der i disse dage er i Steinbrunn i Østrig, fik en rigtig fint start på landsholdssæsonen med en 3-2 sejr over de østrigske værter.

Østrig – Danmark 2-3 (25-18, 24-26, 21-25, 25-18, 11-15)

Efter kun en god uges træning i Brøndby var kampen mod Østrig en tidlig test, hvor landsholdet skulle finde tilbage til sin rytme som hold igen efter sidste sæsons afslutning.

Danmark kom da også lidt ”shaky” fra start i 1. sæt, hvor aftaler og kommunikation forståeligt nok ikke var helt på plads, hvilket førte til nogle misforståelser spillerne imellem. Derfor kunne værterne stille og roligt trække fra sættet igennem og vinde sikkert 25-18.

Til trods for den ikke optimale start på kampen, var det et tændt dansk mandskab, der gik på banen til 2. sæt. Dette afspejlede sig hurtig i spillet, hvor holdet fik bedre og bedre fat og netop kommunikationen var klart bedre. Med vilje og gode aktioner lykkedes det at vinde sættet med 26-24.

Det momentum, Danmark fik fra sætgevinsten, tog de med til 3.sæt, hvor de danske drenge hurtigt kom foran på en række gode server fra Simon Gade og efterfølgende forsvarshandlinger. Samtidig leverede modtagningen anført af Simon Bitsch, der havde rollen som libero, gode arbejdsbetingelser til hæver Axel Jacobsen, der fordelte spillet fint, så angriberne kunne slå pointene hjem til en 25-21 sejr.

I 4. sæt tabte danskerne dog lidt af koncentrationen, hvilket blandt andet betød, at presset i de danske server faldtt, og Østrig havde på intet tidspunkt rigtig svært ved at sideoute. I kombination med stærke server førte alpelandet sættet igennem, og vandt 4. sæt uden meget besvær 25-18.

Opsatte på at tage revanche for et dårligt 4. sæt kom Danmark blæsende ud fra start i 5. sæt. Med stærke server fra højrekanten Peter Trolle tilsat godt blokade- og forsvarsspil, bragte Danmark sig hurtigt sig foran. 5-2 blev til 10-4 og de danske volleyherrer holdt presset på østrigerne og tog sættet 15-11 og dermed 3-2-sejren, hvilket i øvrigt er tredje 3-2 sejr på stribe over Østrig.

Efter kampen var det en glad landstræner Mikael Trolle, der kunne gøre status på første kamp i landsholdssæsonen:

”Jeg er egentlig rigtig tilfreds med sejren i dagens kamp, selvom vores primære fokus ligger på selve opbygningen af holdet. Vi var lidt usikre på, hvor vi spillemæssigt ville stå på nuværende tidspunkt. Jeg må dog sige, at selvom vi selvfølgelig i perioder har nogle problemer i spillet, så løser vi det fint, og drengene arbejder hele tiden på at finde løsninger,” siger han.

“Vi har helt klart nogle elementer i spillet, som vi skal have kigget på, når vi kommer hjem i træningshallen. Men vi har allerede her på førstedagen fået en værdifuld viden om holdet og nogle svar på, hvad der bliver vigtigt frem mod European League og senere de vigtige EM-kvalifikationskampe i september i Sønderborg.”

Danmark startopstilling

Hæver: Axel Jacobsen,
Center: Aske Mørkeberg
Center: Simon Andersen
Højrekant: Peter Trolle
Venstrekant: Steen Sørensen
Venstrekant: Rasmus Breuning
Libero: Simon Bitsch
Indskifter: Simon Gade, Mads Møllgaard, Peter Jensen

Del nyhed

LÆS OGSÅ