Damelandsholdet mod Sverige og Færøerne er udtaget

Efter en weekend i try-out’ens tegn, som desværre bød på flere skader, har trænerstaben sat navne på de spillere, der er med i landskampene mod Sverige og Færøerne forud for EM-kvalifikationen. En brækket finger, en ankelskade og en fodskade. De danske volleykvinder blev hårdt ramt på skadesfronten, da de var samlet til de første træninger…

:


Efter en weekend i try-out’ens tegn, som desværre bød på flere skader, har trænerstaben sat navne på de spillere, der er med i landskampene mod Sverige og Færøerne forud for EM-kvalifikationen.

En brækket finger, en ankelskade og en fodskade. De danske volleykvinder blev hårdt ramt på skadesfronten, da de var samlet til de første træninger i weekenden i forberedelserne frem mod EM-kvalifikationen i Estland, som begynder den 20. maj.

Amalie Owie måtte udgå fra træningen med brækket finger og er helt ude af bruttotruppen. Samtidig døjer Paulina Hougaard-Jensen med en overbelastet fod, mens Tenna Donslunds ankel også har brug for et hvil, og de er begge på standby og indtræder i bruttotruppen, hvis skadestilstanden forbedres.

”Det var lidt af en hård weekend, hvor vi mistede tre af vores bedste angrebsspillere. Paulina og Tenna, vidste vi godt, var tvivlsomme, så dem skulle vi teste og har været nødt til at give en pause. Men så laver vi noget uskyldig blokadetræning, hvor Amalie brækker fingeren, og det er super ærgerligt,” siger landstræner Sven-Erik Lauridsen.

Han har i stedet indkaldt Trine Kjelstrup, der træder ind landsholdstruppen til kampene mod Sverige.

De danske volleykvinder går en intens periode i møde, hvor de spiller to landskampe på den anden side af sundet mod Sverige den 5. og 6. maj, inden Færøerne kommer på besøg i Sundbyhal 2 på Amager den 7. maj. Her er der fri entré.

”Vi skal bruge kampene til at komme op i gear. Vi skal have styr på vores spil, så vi præsterer bedst muligt i EM-kvalifikationen,” siger Sven-Erik Lauridsen.

”Når vi ikke er samlet med landsholdet i længere tid, har vi prioriteret at spille flere kampe frem for at træne meget, da vi mener, at vi rykker os mest på den måde. Holdet skal spilles sammen, så vi får max ud af den tid, vi er samlet,” siger han.

Selve EM-kvalifikationen spilles den 19.-22. maj i Estland. EM-slutrunden spilles i Aserbajdsjan og Georgien i 2017.

DANMARKS HOLD UDE MOD SVERIGE 5.-6. MAJ OG HJEMME MOD FÆRØERNE 7. MAJ

Hævere
Anne Katrine Ravn, Elite Volley Aarhus
Emma Brix, Team Køge Volley                          

Diagonaler/kantspillere
Alina Hjorth Sode, Amager VK
Isabel Vestergaard Fugmann, Team Køge Volley
Nanna Naomi Khan Mølgård, Team Køge Volley
Nora Møllgaard, Holte IF
Trine Noer Kjelstrup, Brøndby Volleyballklub

Centerspillere
Katrine Merrild Strøbæk, Team Køge Volley
Maia Stripp, Holte IF
Trine Rask-Nielsen, Elite Volley Aarhus

Libero
Ci Eshel, Elite Volley Aarhus
Stephanie Steinbuchel Dahl, Lyngby Volley

Derudover indgår Amalie Lachenmeier (Team Køge Volley) og Sigrid Friis Christiansen (Brøndby VK) som reserver til bruttotruppen.

Når Danmark spiller de sidste testlandskampe mod Litauen den 14. og 15. maj er Helena Elbæk, Ikast KFUM Volley og Julie Molin de Blanck, Emmanuel College (USA) udtaget.

Den endelige udtagelse til EM-truppen sker efter kampene imod Litauen.

DANMARKS KAMPPROGRAM EM-KVALIFIKATIONEN
20. maj, kl. 14:30: Danmark – Sverige
21. maj, kl. 17:00: Danmark – Estland
22. maj, kl. 14:30: Danmark – Luxembourg

Del nyhed

LÆS OGSÅ