Fede forårsstævner trodser kulde, sne og regn

De danske skoleelever er gjort af et særligt stof. For mens forårsvejret lader vente på sig, holder de unge sig ikke tilbage for at spille udendørs skoleturneringer.  Sæsonen for udendørs skolestævner er skudt i gang. Og selvom vejret stadig mest af alt minder om vinter, er der masser af glade børn landet over, der trodser…

| Foto: Klaus Sletting (arkiv)

:


De danske skoleelever er gjort af et særligt stof. For mens forårsvejret lader vente på sig, holder de unge sig ikke tilbage for at spille udendørs skoleturneringer. 

Sæsonen for udendørs skolestævner er skudt i gang. Og selvom vejret stadig mest af alt minder om vinter, er der masser af glade børn landet over, der trodser regn og sne og udfordrer hinanden i en omgang Kids- og Teenvolley.               

”Det var hundekoldt – der har ikke været mere end fem grader. Samtidig var der regn og slud og mega blæst, så den første time var lidt hård,” siger Dansk Volleyball Forbunds konsulent Karsten Vium Strandridder.

Han var sammen med 250 elever fra Søndermarkskolen, Kristrup Skole og Tirsdalens Skole i Randers til udendørs skolestævne i onsdags.

”Eleverne tager det overraskende godt. De går til det hele med en sådan-er-det-bare-attitude, og det er mega sejt. Alle frøs lidt i starten, men vi ændrede spillet en smule, så der kom mere bevægelse og alle kunne være med. Det gik rigtig fint,” siger han.

”Det er én af de mange fordele ved Kids- og Teenvolley – at man kan ændre spillet. Det er et super fleksibelt spil og særligt velegnet til skoler. På trods af de vinterlignende forhold var flere af lærerne henne og udtrykke begejstring over spillet, og at det lykkedes at aktivere og motivere eleverne, så alle havde en god oplevelse,” siger Karsten Vium Strandridder.

Udendørs skolestævnerne arrangeres i samarbejde med de lokale klubber og DSI i forbindelse med Dansk Volleyball Forbunds projekt Volley i skolen, der støttes af Nordea-fonden.

Selvom det kunne være fristende at rykke indendørs, når vejret ikke arter sig, så er en af tanker med Volley i skolen-projektet, at volleyball skal spille udendørs.

I tæt samarbejde med de lokale klubber har Dansk Volleyball Forbund givet bolde og sat volleyballnet op på 120 skolers grønne arealer, så eleverne har mulighed for at spille volleyball i frikvarteret.

Læs mere om Volley i skolen her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ