Her er de danske volleyherrer til European League

DM-finalister krydret med udlandsprofessionelle præger det danske herrelandshold, som for femte år i træk spiller European League. Landstræner Mikael Trolle har mandag udtaget 16 spillere til bruttotruppen. 11 af de spillere, der for lidt over en uge siden spillede DM-finaler, er at finde i den danske landsholdstrup. Landstræner Mikael Trolle satte i alt navne på…

| Foto: MortenO.com

:


DM-finalister krydret med udlandsprofessionelle præger det danske herrelandshold, som for femte år i træk spiller European League. Landstræner Mikael Trolle har mandag udtaget 16 spillere til bruttotruppen.

11 af de spillere, der for lidt over en uge siden spillede DM-finaler, er at finde i den danske landsholdstrup. Landstræner Mikael Trolle satte i alt navne på 16 spillere, som i morgen samles i Idrættens Hus i Brøndby og begynder forberedelserne frem mod European League.

”Det er dejligt, at spillerne er utroligt motiverede for at spille på landsholdet. Vi skal i gang med en meget krævende landsholdsperiode på fem måneder. Derfor er vi nødt til at fokusere på vores overordnede mål, som er EM-kvalifikationen i september,” siger Mikael Trolle.

Han deler derfor landsholdsforløbet op i to perioder: European League og EM-kvalifikation.

”Det er naturligt, at nogle spillere er med i hele perioden, mens andre kun er med i sidste del grundet blandt andet studie, arbejde og overbelastning. Den trup, som er udtaget i dag, spiller European League. Herefter ryster vi posen og udtager en ny trup ti EM-kvalifikationen,” siger Mikael Trolle.

”Det er et stærkt landshold, som består af en kombination af spillere med stor landsholdserfaring samt en stor talentmasse, som senest er bevist med U20-landsholdets avancement til 3. runde i EM-kvalifikationen. Jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til European League og EM-kvalifikationen,” siger han.     

I European League er de danske volleyherrer havnet i Gruppe A sammen med Albanien, Bulgarien og Makedonien.

Kampene afvikles over to runder, hvor der spilles alle mod alle. Første runde spilles i Bulgarien den 10.-12. juni, mens 2. runde spilles i Makedonien den 17.-19. juni. Kvalificerer herrelandsholdet sig til Final 4, spilles denne den 1.-2. juli. 

I optakten til European League spiller de danske volleyherrer landskampe mod først Østrig på udebane og derefter Israel på hjemmebane.

I EM-kvalifikation til september spiller Danmark på hjemmebane i Sønderborg og ude i Finland.

A-LANDSHOLDET 25. APRIL TIL JULI 2016

Hævere:
Axel Jacobsen (UPCN San Juan – ARG)
Casper Olesen (Gentofte Volley – DEN)

Centre:
Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley – DEN)
Nicolai Houmann (Hvidovre – DEN)
Rune Rye Huus (Gentofte Volley – DEN)
Simon Øster Ellegaard Andersen (Middelfart – DEN)
Simon Gade (Gentofte Volley – DEN)

Højrekant:
Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley – DEN)

Venstrekant (enkelte spillere dækker flere positioner):
Simon Ostenfeld Bitsch – tillige libero (Marienlyst – DEN)
Nikolaj Hjort – tillige libero (Marienlyst – DEN)
Peter Kromann Jensen (Prefaxis Menen – BEL)
Mads Møllgaard (Gentofte Volley – DEN)
Oscar Møllgaard – tillige højrekant (Gentofte Volley – DEN)
Rasmus Breuning Nielsen (Waremme VBC – BEL)
Steen Lyngø Sørensen – tillige højrekant (Marienlyst – DEN)
Philip Özari (Gentofte Volley – DEN)


FAKTA EUROPEAN LEAGUE 2016
– 2016 CEV Volleyball European League spilles over to runder.
– Der spilles alle mod alle i begge runder.
– 1. runde spilles i Bulgarien den 10.-12. juni.
– 2. runde spilles i Makedonien den 17.-19. juni.
– Kvalificerer herrelandsholdet sig til Final 4, spilles denne den 1.-2. juli. 
– Danmark spiller i Gruppe A sammen med Albanien, Bulgarien og Makedonien.
– Det er femte år i træk, at herrelandsholdet er med i European League
– Bedste resultat: Nr. 7 ud af 12 deltagende nationer i 2015
– Danmark ligger nr. 24 på Europaranglisten

Del nyhed

LÆS OGSÅ