Gentofte genvinder DM-guldet efter Golden Set-gys

Gentofte og Marienlysts herrer måtte ud i først tiebreak og derefter Golden Set for at afgøre, hvem der skulle være danmarksmestre anno 2016. Efter et medrivende drama genvandt Gentofte DM-guldet. 2. DM-finale, Gentofte – Marienlyst: 3-2 (21-25, 25-19, 26-24, 23-25, 15-8) – Golden Set: 25-16.   Gentofte Sportspark, Gentofte 1. DM-finale, lørdag den 9. april…

:


Gentofte og Marienlysts herrer måtte ud i først tiebreak og derefter Golden Set for at afgøre, hvem der skulle være danmarksmestre anno 2016. Efter et medrivende drama genvandt Gentofte DM-guldet.

2. DM-finale, Gentofte – Marienlyst: 3-2 (21-25, 25-19, 26-24, 23-25, 15-8) – Golden Set: 25-16.  
Gentofte Sportspark, Gentofte

1. DM-finale, lørdag den 9. april i Marienlystcentret
Marienlyst – Gentofte (h): 3-1 (29-27, 24-26, 36-34, 25-23)

De mange tilskuere i Gentofte Sportspark havde nærmest kun lige fået pusten oven på en hæsblæsende damefinale, inden Gentofte og Marienlyst bød hinanden op til deres 2. DM-dans om guldmedaljer.

Marienlyst havde det bedste udgangspunkt, efter fynboerne vandt den første, medrivende finale. 2. DM-gys levede i den grad op til forventningerne.

Klubberne skiftedes til at vinde sæt og tvang finalen ud i tiebreak. Den vandt Gentofte og dermed den ordinære finale 3-2. Gentofte og Marienlyst skulle derfor, ligesom damerne tidligere på dagen, ud i ét altafgørende Golden Set til 25 point for at bestemme, hvem der skulle have guldmedaljerne hængt om halsen.

Her tordnede Gentofte derudaf og uden at se sig tilbage genvandt de regerende danske mestre DM-titlen med en 25-16-sejr.

”Jeg er glad. Det er fantastisk at spille på et hold med så mange gode spillere på alle positioner. Vi kan substituere på alle kanter, og alle går ind og leverer. Det er en fornøjelse,” siger topscorer Peter Trolle Bonnesen efter sejren.

”Det er en emotionel rutsjetur, men da vi kommer til tiebreaken, viser hele holdet, at vi vil det så meget. Det lyser ud af øjnene på os alle sammen, og det er så fedt at genvinde guldet. Nu er der nogen, der skal stikke en stor øl i hånden på mig,” siger han.

Marienlyst-træner Liam Sketcher:

”Stor kredit til Gentofte. De formår at afslutte sæsonen på toppen. De er gode til at vinde de vigtige point i dag, og de griber chancerne, når de opstår,” siger han.

”Jeg er meget stolt af den sæson, vi har haft og af den præstation, drengene leverer ikke bare i dag, men i begge finaler. Stor ros til hele holdet. Vi er selvfølgelig skuffede nu, men vi skal være stolte af sølvmedaljerne,” siger Liam Sketcher

Kampens forløb
Tilskuerne i Gentofte Sportspark havde nærmest kun lige fået luften oven på en hæsblæsende damefinale, inden Gentofte og Marienlyst bød hinanden op til deres 2. DM-dans om guldmedaljer. Marienlyst kom bedst ud af starthullerne og var et lille skridt foran gennem hele 1. sæt, som fynboerne lukkede 25-21 med stor hjælp fra en storspillende Steen Lyngø Sørensen, der var skarp i både blok og smash.

Gentofte var tilbage i finaleform i 2. sæt, hvor de hurtigt slog et hul ned til Marienlyst på 7-2. Med grundig fynsk fight bragte Marienlyst balance i stillingen 13-13 og tog selv føringen ved 15-14. Gentofte genfandt de glidende overgange, og med smash efter smash af Peter Trolle Bonnesen kørte Gentofte 2. sæt hjem 25-19.

3. sæt så i begyndelsen ud til at falde ud til fynsk fordel (10-6). Gentoftes Aske Mørkeberg Sørensen ville det dog anderledes og kastede adskillige vandtætte blokader, inden han med et smash fra centerpositionen udlignede til 12-12. Sættet var stadig helt lige ved 23-23, inden Aske Mørkeberg Sørensen sikrede Gentofte deres første sætbold 24-23 med endnu et smash midtfor. Han sendte selv serven afsted, der efter et par dueller resulterede i Gentofte sætsejr 26-24.

4. sæt begyndte også som tæt affære. Marienlyst var et par point foran, men Ibrahim Ali Alievski holdte Gentofte inde i sættet med flere fiberredninger, og alt var stadig helt lige 15-15. Holdene holdt hinanden i kort snor frem til 23-23, inden Sigurd Varming sikrede Marienlyst sætbold. Jakob Andersen blev skiftet ind for at serve sættet hjem og missionen lykkedes 25-23.   

Dermed skulle der tiebreak til for at afgøre den 2. DM-finale. I duellen, hvor Gentofte kom på 2-0, landede Årets MVP Simon Bitsch forkert i sin jagt på bolden og måtte gå skadet fra banen – han kom dog ind igen senere i sættet. Marienlyst havde dermed mistet et af sine allerfarligst våben og måtte se Gentofte komme foran med fem, inden de kom på tavlen for første gang. Foran 8-2 ved sideskiftet var der en motorvej åben for Gentofte-sejr, som blev sikret 15-8. Gentofte vandt dermed kampen 3-1, og holdene skulle spille et Golden Set for at fordele guld og sølv imellem sig.

Gentofte kom bedst ud af starthullerne og Mads Møllgaard kunne elegant gøre det til 5-2 med et frækt lob. Møllgaard fortsatte de gode takter og bragte Gentofte foran 8-4 med en solid blokade. Det trak op til Gentofte-guld, da hjemmeholdet kom foran 12-7 og Marienlyst-træner Liam Sketcher var tvunget til at tage sin første timeout. Casper Munk lagde tungt servepres på Marienlyst, og Sketcher trykkede på timeout-knappen igen nu bagud 16-9. Gentofte slap ikke forspringet og vandt Golden Set med 25-16 og kunne dermed fejre, at de genvandt danmarksmesterskabet.

KAMPPROGRAM, DM-FINALERNE

1. DM-finale, lørdag den 9. april i Marienlystcentret
Brøndby – Holte (d): 3-0 (25-18, 25-20, 25-17)
Marienlyst – Gentofte (h): 3-1 (29-27, 24-26, 36-34, 25-23)

2. DM-finale, lørdag den 16. april i Gentofte Sportspark
Holte – Brøndby (d): 3-1 (24-26, 25-23, 27-25, 25-18) – Golden Set: 21-25
Gentofte – Marienlyst (h): 3-2 (21-25, 25-19, 26-24, 23-25, 15-8) – Golden Set: 25-16.

Del nyhed

LÆS OGSÅ