Mød en ildsjæl: Mester i Malawi

Fra magasinet Volleyball.Hent magasinet som app på App Store eller Google Play og få hele oplevelsen med. Frivilligt arbejde med forældreløse børn om dagen og volleyballmester om natten. Det lyder helt superhelte-agtigt, men ikke desto mindre er det historien om 20-årige Sebastian Holm, der sidste år rejste til Malawi for at arbejde som frivillig for mennesker, som virkelig har…

:


Fra magasinet Volleyball.
Hent magasinet som app på App Store eller Google Play og få hele oplevelsen med.

Frivilligt arbejde med forældreløse børn om dagen og volleyballmester om natten. Det lyder helt superhelte-agtigt, men ikke desto mindre er det historien om 20-årige Sebastian Holm, der sidste år rejste til Malawi for at arbejde som frivillig for mennesker, som virkelig har behov hjælp.

Sebastian Holm rejste næsten 8.000 km for at arbejde som frivillig i Malawi. Udover at hjælpe forældreløse børn, vandt han også det nationale mesterskab med den lokale klub.

”Jeg arbejdede som frivillig på et børnehjem, hvor der gik omkring 60 børn. Børnenes forældre var enten døde eller havde forladt dem,” siger Sebastian Holm.

”Vi hjalp børnene med at lære at stave, regne og være renlige. Udover dette byggede vi også borde, stole og kridttavler, så de havde mulighed for at blive undervist af uddannede undervisere, når vi engang tog hjem,” siger han.

”En anden del af mit frivillige arbejde var i en børnehave. Vi underviste børnene i engelsk, matematik og kulturforståelse i den vestlige verden. Derudover byggede vi et nyt tag til børnehaven, så de ikke ville få regn i hovedet, når regnsæsonen kom,” siger Sebastian Holm.

VANDT DET NATIONAL MESTERSKAB
Volleyballgenet hos den 20-årige hæver, der siden 2003 har spillet i Køge og blandt andet vundet U15 og U21 DM, fik også lov at komme i spil i Malawi.

”Udover at bygge tag og undervise børnene, gav jeg dem også lidt undervisning i volleyball. Da de kun er mellem fem og syv år gamle, blev det til Kidsvolley. Jeg vil i den forbindelse sige mange tak til Dansk Volleyball Forbund fra hele Kumbali Kindergarten for den fine donation af bolde. Det er helt sikkert noget, de kan bruge,” siger Sebastian Holm.

Volleyball i Malawi er en noget anden oplevelse end i hallen i Køge. Man spiller primært udendørs og udenfor regnsæsonen, fortæller Sebastian Holm.

”Jeg spillede selv med i tre turneringer dernede. Den ene turnering var den bedste i landet, som jeg vandt med den lokale klub. Derudover vandt jeg også to andre for sjov-turneringer. Det var en anderledes, men spændende oplevelse, at spille turneringsvolleyball udendørs seks mod seks.” 

Del nyhed

LÆS OGSÅ