Mads Kyed Jensen EM-kvalifikationens bedste hæver

På den officielle rangliste hos det europæiske volleyballforbund CEV står danske Mads Kyed Jensens navn øverst over U20 EM-kvalifikationens bedste hævere. Der er god grund til, hvis mundvigene vender opad hos de danske U20-drenge og især hos hæver Mads Kyed Jensen. Landsholdet har spillet sig videre til 3. kvalifikationsrunde og har dermed stadig muligheden for…

| Foto: CEV

:


På den officielle rangliste hos det europæiske volleyballforbund CEV står danske Mads Kyed Jensens navn øverst over U20 EM-kvalifikationens bedste hævere.

Der er god grund til, hvis mundvigene vender opad hos de danske U20-drenge og især hos hæver Mads Kyed Jensen.

Landsholdet har spillet sig videre til 3. kvalifikationsrunde og har dermed stadig muligheden for at komme med til U20 EM i Bulgarien til september.

Og som prikken over i’et topper Mads Kyed Jensen ranglisten over bedste hævere i EM-kvalifikationen. Den danske hæver er noteret for 63,46 % i såkaldt ’setter efficiency’, der bygger på, hvor godt angriberne udnytter hævningerne. Den næstbedste hæver ligger på 54,02 %.

”Mads har trænet intensivt med sine hævninger i det seneste halvandet år. Han har talent og har samtidig fået specialtræning og arbejdet benhårdt. Der er ingen tvivl om, at han lægger mange timer i det,” siger landstræner Thomas Skifter Bertelsen.

”Mads er en atypisk hæver, da han er meget høj (209 cm, red.). Mange spillere med den højde bliver sat ud på kanten. Mads har et super godt touch på bolden og et godt fingerslag,” siger han.

Efter Danmark havde spillet mod de polske europa- og verdensmestre, var Polens træner ude med masser af roser til den danske hæver og kaldte ham en interessant spiller. Flere bundesligatrænere og en agent fra Italien havde også kikkerten rettet mod Mads Kyed og co.

Danmarks U20-landshold sluttede som bedste 3’er i 2. runde af EM-kvalifikationen. Dermed har holdet mulighed for at spille sig til EM-slutrunden, når de spiller 3. kvalifikationsrunde den 7.-10. juli. Her går nummer 1 og 2 videre til EM i Bulgarien.

Se mere statistik fra EM-kvalifikationen her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ