Dobbelt DM-drømmefinale venter i weekenden

Lørdag eftermiddag skal det første af to slag slås i årets DM-finaler. Først mødes Brøndby og Holte hos damerne og derefter Marienlyst og Gentofte hos herrerne i det, der uden tvivl kan betegnes som to drømmefinaler. Efter en lang volleyballsæson er holdene blevet sorteret fra lidt efter lidt. Først i grundspillet og herefter i playoffs.…

| Foto: Flemming Patulski Nielsen

:


Lørdag eftermiddag skal det første af to slag slås i årets DM-finaler. Først mødes Brøndby og Holte hos damerne og derefter Marienlyst og Gentofte hos herrerne i det, der uden tvivl kan betegnes som to drømmefinaler.

Efter en lang volleyballsæson er holdene blevet sorteret fra lidt efter lidt. Først i grundspillet og herefter i playoffs. Nu står to hold tilbage i DM-finalerne, hvor første opgør spilles på lørdag den 9. april i Marienlystcentret.

I damernes DM-finale står Holte, som har vundet medaljer i de seneste 28 år i træk, over for Brøndbys regerende danmarks- og pokalmestre.

”Det er en drømmefinale. De bedste hold gennem hele sæsonen mødes i finalen,” siger Anders Frank, kommentator for Dansk Volleyball Forbund.

”Brøndby har i klubbernes indbyrdes opgør vist, at de indtil videre er bedst i denne sæson, så favoritværdigheden ligger på vestegnen. Begge hold kom godt igennem playoffs uden synderlige bump på vejen. Der er ingen tvivl om, at det er de to rette hold, der er i DM-finalen,” siger han.

LÆS OGSÅ: Nu slås de første slag i to tætte bronzebrag

Herrefight af de helt store
I herrefinalen mødes Gentofte og Marienlyst. Fynboerne har mere eller mindre domineret dansk volley i det seneste årti med 8 danske mesterskaber ud af 11 mulige, men Gentofte vandt The Double i sidste sæson.

”Det er to hold, som har slået så mange slag mod hinanden, og de er blevet afgjort med få bolde. Jeg kunne ikke have ønsket et bedre scenarie i krigen om DM-guldet,” siger Anders Frank.

”Holdene skal til at skrive et nyt kapitel i den følgeton, og personligt kan jeg ikke vente til den bog bliver åbnet,” siger han.

”Det er landsholdsspillere på rad og række, krydret med udenlandske profiler med et topniveau, som er noget at det højeste, vi har set herhjemme,” siger Anders Frank.

”Det er fuldstændig 50/50, hvem der bliver dansk mester. Totalt uforudsigeligt. Jeg forventer intet andet end to fantastiske kampe.”  

Ny finaleform med højere puls
Som noget nyt afvikles DM-finalerne over to kampe med et eventuelt og altafgørende Golden Set til 25 point, hvis holdene har vundet en finale hver.

”Den nye turneringsform gør, at der bliver fuld puls på gennem begge kampe. Alt kan afgøres af en enkelt bold. Lad os se, om holdene kommer ud i Golden Set. Det bliver en kæmpe oplevelse,” siger Anders Frank.

”Der kommer fuld fart på lige fra den 1. finale. Her skal holdene sikre sig første stik og den mest favorable position til den 2. finale,” siger han.

”Jeg er sikker på, at det bidrager til underholdningen, når både spillere, trænere og publikum ved, at vi den 16. april finder en dansk mester i volleyball.”

Alle DM-finaler streames direkte på Zibra Sport
Billetter til DM-finalerne kan købes her.

Hvis I som klub deltager med mange tilskuere (min. 10 personer), kan der købes billetter til kr. 50 pr. voksen, og der vil blive reserveret pladser til klubben i hallen. Henvendelse til arrangementskoordinator Peter Morsing, pmi@volleyball.dk senest torsdagen inden den pågældende finale.

KAMPPROGRAM, DM-FINALERNE

1. DM-finale, lørdag den 9. april i Marienlystcentret
15:00: Brøndby – Holte (d)
17:00: Marienlyst – Gentofte (h)

2. DM-finale, lørdag den 16. april i Gentofte Sportspark
14:00: Holte – Brøndby (d)
16:00: Gentofte – Marienlyst (h)

Del nyhed

LÆS OGSÅ