International volleyball: Dansk hold i Champions League, EM udvider til 24 hold og et nyt pointsystem

Nye vinde blæser over den internationale volleyballverden. Her er tre spændende nyheder fra den internationale volleyballverden. Dansk hold i Champions League? 2017-udgaven af Europas fornemmeste klubturnering Champions League kan få deltagelse af de nykårede danske mestre. Det europæiske volleyballforbund CEV besluttede tidligere i år at ændre strukturen på Champions League, så samtlige nationale mestre får…

:


Nye vinde blæser over den internationale volleyballverden. Her er tre spændende nyheder fra den internationale volleyballverden.

Dansk hold i Champions League?
2017-udgaven af Europas fornemmeste klubturnering Champions League kan få deltagelse af de nykårede danske mestre. Det europæiske volleyballforbund CEV besluttede tidligere i år at ændre strukturen på Champions League, så samtlige nationale mestre får mulighed for at deltage i turneringen. Klubberne skal igennem tre kvalifikationsrunder, hvorfra otte herrehold og fire damehold kvalificerer sig til hovedturneringen. Her støder de til de 12 seedede hold og fordeles i grupper med fire hold i hver. Taber et hold i en af de tre indledende kvalifikationsrunder, indgår holdet i stedet i en af de andre europæiske turneringer under CEV. Det er 16 år siden, at Champions League erstattede CEV Champions Cup.

EM udvider til 24 hold fra 2019
16 hold bliver til 24, når europamesterskaberne i volleyball afvikles i 2019. Det højner muligheden for dansk EM-deltagelse, da herrelandsholdet pt. indtaget netop 24. pladsen på den europæiske rangliste. Damelandsholdet ligger på 27. pladsen. ”Det er en drøm, der bliver til virkelighed med 24 hold i EM-slutrunden i volleyball fra 2019. Det lover godt for danske landsholds fremtidige kvalifikation til EM-slutrunden,” siger sportsdirektør Mikael Trolle. Samtidig har det CEV vedtaget, at der kan være fire værtsnationer af en EM-slutrunde. ”Det åbner døren for, at Danmark igen kan blive EM-arrangør i samarbejde med tre andre lande. En gentagelse af EM 2013, fx i 2021 eller 2023 kunne være fantastisk. Vi er klar,” slutter Mikael Trolle.

Nyt pointsystem skal sikre mere spænding
I den kommende sæson vil det internationale volleyballforbund FIVB teste et helt nyt og innovativt pointsystem. Her kommer en kamp til at bestå af to halvlege. I hver halvleg spilles der to sæt til 15 point. Et hold skal vinde to sæt, for at vinde halvlegen. Hvis stillingen er 1-1 i sæt i en halvleg, spilles der en tiebreak til 7 point om, hvem der vinder halvlegen. Efter 10-15 minutters pause, spilles 2. halvleg. Vinder holdene en halvleg hver, skal kampen afgøres i tiebreak – denne gang til 15 point. Et lignende system, udviklet i Danmark, blev testet i Danmark, Sverige og Finland i perioden 1997-2000. FIVB var allerede dengang meget interesseret i pointsystemet, da det opfyldte alle kriterier om afgrænset kamplængde, TV-egnethed og yderligere spænding. FIVB mente dog ikke timingen var rigtig i 2000, men måske er tiden kommet til at bruge systemet i fremtiden? I første omgang testes pointsystemet i den hollandske liga. 

Del nyhed

LÆS OGSÅ