Hu20 vinder sikkert 3-0 over Ungarn

Danmark Hu20 – Ungarn Hu20 3-0 (25-19, 25-18, 25-7) Efter en lidt shaky start får vi langsomt, men sikkert overtaget over Ungarn.  En 3-0 sejr var meget afgørende i forhold til vores videre muligheder i kvalifikationsspillet. For at gå videre skal vi være den bedste 3’er i de syv puljer, der er blevet spillet her…

:


Danmark Hu20 – Ungarn Hu20 3-0 (25-19, 25-18, 25-7)

Efter en lidt shaky start får vi langsomt, men sikkert overtaget over Ungarn. 

En 3-0 sejr var meget afgørende i forhold til vores videre muligheder i kvalifikationsspillet. For at gå videre skal vi være den bedste 3’er i de syv puljer, der er blevet spillet her i weekenden. Vi har nu gjort, hvad vi kunne ved at vinde 3-0 – og endda meget stort i 3. sæt, hvilket kan gå hen og være den afgørende faktor, hvis vi står lige med andre hold på sætscoren. 

Allerede fra starten af sættet kommer vi godt igennem på kanterne og holder modtagningen. Til gengæld kæmper vi noget med vores linjeforsvar, ligesom den ungarske hæver sætter meget tempo i det ungarske angreb. Langsomt, men sikkert får vi kæmpet os op og lægger hele tiden på minus 2, frem til midten af sættet, hvor vi rykker fra på gode angreb fra Oscar Møllgaard, Nikolaj Hjorth og Simon Jørgensen. Det er vigtigt at fremhæve den indsats, som Rasmus Mikelsons og Simon Andersen laver inde på centeren, hvor de flere gange trækker den ungarske blokadespiller og giver Mads Kyed muligheder for at hæve én til én. Ungarn er noget uskarpe i serven og laver mange fejl. I Simon Jørgensens serv får vi skabt det afgørende hul. Frederik Dahl kommer i stedet for Simon Jørgensen i en blok matchup på nettet til sidst i sættet, hvor vi rykker Rasmus Mikelsons ud for at blokere på diagonalen – det giver points, og vi vinder første sæt 25-19. 

Headcoach Thomas sætter de samme syv spillere ind fra starten af 2. sæt. Vi får en sløv start, hvor de ungarske spillere får ramt linjerne, og vi flere gange er helt ude i banderne og hente forsvarsbolde. Simon Jørgensen er blandt andet helt ude og vælte den danske spillerbænk for at nå en bold. Vi er bagud ved første tekniske time-out, men Tobias Kjær kommer ind i en serveindskiftning for Simon Andersen og sætter nogle skarpe springserver over. Tobias bliver inde på bagturen og skaber den ro i modtagning og forsvar, som vi har brug for. Da Tobias går på banen er vi nede med to points, og da Tobias går ud, er vi oppe med tre points, så det må man sige, er en vellykket udskiftning, der vender hele sættet til vores fordel, som vi vinder 25-18. 

I tredje sæt sætter vi vel nærmest ikke en fod forkert – Anfører Oscar Møllgaard får tur i serven og skaffer mange direkte, men også mange indirekte points til os, da Ungarn må aflevere flere bolde til os, som vi får omsat til points. Ungarn satser meget i angrebet og har ikke de berømte marginaler med sig og slår mange bolde ud. Vi vinder 3. sæt i sikker stil 25-7.

Anfører Møllgaard bliver igen dagens topscorer med 18 points, herunder fire direkte servepoints, Simon Jørgensen er næstbedste pointscorer for Danmark med 11 points. Rasmus Mikelsons er bedste blokadespiller med tre kill blokader. Bedste modtager er Oscar Møllgaard med 60 % perfekte, men hvor vi også må give Nikolaj Hjorth stor ros for at styre modtagningen, så holdet samlet set kun laver 1 modtagningsfejl og samlet modtager med 45 % positive og 18 % perfekte – Herunder sørger Nikolaj Hjorth for, at 63 % af serverne rammer ham selv. 

Headcoach Thomas Skifter Bertelsen udtaler efter kampen: “Først og fremmest stor ros til drengene for at rejse sig efter skuffelsen fra i går over, hvordan vi sluttede af mod Tyskland. Vi får vist mandshjerte og kommer på banen med den helt rigtige indstilling og tænding i dag. Jeg er rigtig glad for, at vi formår at præstere med det pres, som vi har lagt på os selv, for vi havde en forventning om at det godt kunne være svært at spille mod Tyskland, men at vi burde kunne vinde over Ungarn, og det håndterede drengene på fornemste vis i dag. Stor ros til holdet, hvor alle er klar og løfter de opgaver, de får, når de bliver sat ind. Nu må vi bare vente og se, om det også er nok i forhold til en tredje runde af kvalifikationen”.  

Startopstilling: Mads Kyed Jensen, Nikolaj Hjorth, Rasmus Mikelsons, Simon Jørgensen, Oscar Møllgaard, Simon Andersen og Mathias Petersen

Indskiftere: Frederik Dahl og Tobias Kjær

Del nyhed

LÆS OGSÅ