Stærk dansk indsats i EM-exit

De danske U19-piger leverede deres bedste præstation i EM-kvalifikationen i dagens kamp mod Østrig. Men de unge piger fra alpelandet var for stærke i de afgørende momenter, og Danmark måtte notere endnu et nederlag.    U19 EM-kvalifikation, Østrig – Danmark: 3-0 (25-18, 25-21, 25-14) Stadionhal 1, Brøndby Sidste kamp for de danske U19-piger i EM-kvalifikationen…

| Foto: Niklas Persson

:


De danske U19-piger leverede deres bedste præstation i EM-kvalifikationen i dagens kamp mod Østrig. Men de unge piger fra alpelandet var for stærke i de afgørende momenter, og Danmark måtte notere endnu et nederlag.   

U19 EM-kvalifikation, Østrig – Danmark: 3-0 (25-18, 25-21, 25-14)
Stadionhal 1, Brøndby

Sidste kamp for de danske U19-piger i EM-kvalifikationen var en direkte duel om 3. pladsen i Gruppe G. På den anden side af nettet stod Østrig, der ligesom danskerne var uden sejr i kvalifikationen.

Det var dermed primært æren, de to hold spillede for, men det lagde ikke en dæmper på indsatsen, hvor danskerne virkede særdeles opsatte på at slutte godt af i EM-kvalifikationen.

”Jeg står og ærgrer mig, for alle pigerne gjorde alt, hvad de kunne. De spiller deres bedste kamp i dag, og indsatsen er godkendt. Men vi må bare erkende, at vores niveau ikke er højt nok endnu. Vi spiller godt på toppen, men vi skal have et højere gennemsnitsniveau for at spille med,” siger landstræner Mats Björkman.  

”Der er desværre hele tiden et element i spillet, som halter. Når vi server godt, kæmper vi med vores modtagning. Da vi får styr på modtagningen, så kommer vi ikke til angreb. Ustabiliteten bliver afgørende i den her kamp,” siger han.

”Vi skal tilbage i træningshallen og arbejde med boldkontrol, boldkontrol og boldkontrol.”

Kampens forløb
I 1. sæt lagde U19-pigerne et godt servepres på østrigerne og fulgte godt med gennem hele sættet, men pigerne fra alpelandet trak langsomt fra og vandt med 25-18.

De danske U19-piger modtog bedre og havde mere power i angrebet i forhold til de to foregående dage. Generelt havde Danmark mere kvalitet i deres aktioner og var foran lagt inde i 2. sæt, inden Østrig fik vendt føringen ved 22-21 og bundet knude ved 25-21.  

I 3. sæt virkede motivationen til at være sivet en smule ud af de danske piger, der ikke rigtig fik gang i det servepres og blokadespil, der havde holdt dem inde i de to foregående sæt. Østrig slog hurtigt et stort hul ned til danskerne, der måtte se sig tabe deres sidste sæt i EM-kvalifikationen med 14-25.

Dermed slutter Danmark uden sejr i EM-kvalifikationen.

Danmarks kampprogram
31. marts, kl. 19:00: Danmark – Tjekkiet: 0-3 (13-25, 29-31, 12-25)
1. april, kl. 19:00: Belgien – Danmark: 3-0 (25-13, 25-7, 25-11)
2. april, kl. 15:00: Østrig – Danmark: 3-0 (25-18, 25-21, 25-14)

Danmarks trup til U19 EM-kvalifikationen

Hævere
Ann-Katrine Bisgaard Håkansson, Team Køge
Cecilie Fynbo, Gentofte

Centerspillere
Maia Stripp, Holte
Amalie Lachenmeier, Team Køge
Sophia Andersen, Amager

Kantspillere
Helena Elbæk, Ikast
Julie Jensen, Ikast
Jonna Sørensen, Fortuna Odense
Katrine Lundberg, VK Vestsjælland
Amanda Guldager Holm, Gentofte
Emma Stevnsborg, Team Køge

Libero
Sidse Andersen, Team Køge

Coach-team
Mats Björkman, Head Coach
Skafte Herskind, Assistant Coach
Bo Møllgaard, Team Manager
Morten Østergaard, fysioterapeut

Del nyhed

LÆS OGSÅ