U19-pigerne uden chance mod Belgiens gruppefavoritter

Danmark var ikke spået mange chancer mod gruppefavoritterne Belgien. Aftenens kamp blev præcis ligeså svær en opgave som frygtet, og de danske U19-piger er fortsat uden sejr i EM-kvalifikationen. U19 EM-kvalifikation, Belgien – Danmark: 3-0 (25-13, 25-7, 25-11) Stadionhal 1, Brøndby Det er ikke uden grund, at man vinder EM-bronze. Og netop den præstation kunne…

| Foto: Niklas Persson

:


Danmark var ikke spået mange chancer mod gruppefavoritterne Belgien. Aftenens kamp blev præcis ligeså svær en opgave som frygtet, og de danske U19-piger er fortsat uden sejr i EM-kvalifikationen.

U19 EM-kvalifikation, Belgien – Danmark: 3-0 (25-13, 25-7, 25-11)
Stadionhal 1, Brøndby

Det er ikke uden grund, at man vinder EM-bronze. Og netop den præstation kunne Danmarks modstander i dagens EM-kvalifikationskamp Belgien prale af at have leveret med denne årgang sidste år.  

De danske U19-piger var derfor ikke spået mange chancer mod Belgien, der er udpeget til klare favoritter i EM-kvalifikationsgruppe G.

De danske piger havde alle taget røde sløjfer i håret i et forsøg på at levere overraskelsen, men de var chanceløse mod en velsmurt belgisk angrebsmaskine.

”Vi fik en volleyballlektion. Jeg synes, vi har bedre styr på vores modtagning i dag, men vi spiller bare mod et hold, som er virkelig godt organiseret,” siger landstræner Mats Björkman.

”Vi slår ikke hårdt nok til rigtig at true Belgiens defensiv, og når vi endelig kommer igennem deres blokader, står de bare og samler bolden op,” siger han.

”Jeg synes, at pigerne gør det ok og bliver ved med at fighte. De skal have stor ros for ikke at give op, men vi magter ikke at true bronzevinderne fra EM sidste år. Belgien sætter en utrolig fart i spillet, og vi havde ikke et modsvar til det i dag,” siger landstræneren.

”Det er en helt ny kamp mod Østrig i morgen. De spiller langsommere, og vi kan formentlig nå at etablere os i forsvaret. Men som vi så i deres kamp tidligere i dag, så kommer de med et rigtig stærkt hold. Nu skal vi hjem og lade op og mobilisere kræfter og mental energi,” slutter Mats Björkman.  

I 1. sæt kom de belgiske bombardementer på samlebånd i et velorkestreret angreb, og danskerne nåede kun at notere 13 point på blokken, inden Belgien havde lukket sættet.

Bedre gik det ikke i 2. sæt, hvor danskerne ikke formåede at bryde den belgiske rytme. Som en snebold tromlende ned ad et bjerg samlede Belgien fart og format og lukkede sættet 25-7.  

De danske U19-piger var bedre med i 3. sæt, dog blev udfaldet det samme som de to foregående.  

Danmark spiller i morgen sin sidste kamp i EM-kvalifikationen, når de møder Østrig klokken 15:00.  

Vinderen af gruppen kvalificerer sig direkte til EM i Slovakiet og Ungarn. 2’eren i gruppen samt den bedste 3’er i de syv grupper går videre til 3. kvalifikationsrunde. 

Alle kame streames direkte på zibrasport.dk

Danmarks kampprogram
31. marts, kl. 19:00: Danmark – Tjekkiet: 0-3 (13-25, 29-31, 12-25)
1. april, kl. 19:00: Belgien – Danmark: 3-0 (25-13, 25-7, 25-11)
2. april, kl. 15:00: Østrig – Danmark:

Danmarks trup til U19 EM-kvalifikationen

Hævere
Ann-Katrine Bisgaard Håkansson, Team Køge
Cecilie Fynbo, Gentofte

Centerspillere
Maia Stripp, Holte
Amalie Lachenmeier, Team Køge
Sophia Andersen, Amager

Kantspillere
Helena Elbæk, Ikast
Julie Jensen, Ikast
Jonna Sørensen, Fortuna Odense
Katrine Lundberg, VK Vestsjælland
Amanda Guldager Holm, Gentofte
Emma Stevnsborg, Team Køge

Libero
Sidse Andersen, Team Køge

Coach-team
Mats Björkman, Head Coach
Skafte Herskind, Assistant Coach
Bo Møllgaard, Team Manager
Morten Østergaard, fysioterapeut

Del nyhed

LÆS OGSÅ