Danmarks darlings dukket af Tjekkiets tonsere

De danske U19-piger fik en bitter start på EM-kvalifikationen på hjemmebane i Brøndby. Danmark misbrugte to sætbolde i 2. sæt mod de tjekkiske favoritter, men knækkede og åbningskampen blev ligeså svær en opgave som spået. U19 EM-kvalifikation, Danmark – Tjekkiet: 0-3 (13-25, 29-31, 12-25) Stadionhal 1, Brøndby Et blik nedover holdkortet afslørede allerede inden kampen,…

| Foto: Flemming Patulski Nielsen

:


De danske U19-piger fik en bitter start på EM-kvalifikationen på hjemmebane i Brøndby. Danmark misbrugte to sætbolde i 2. sæt mod de tjekkiske favoritter, men knækkede og åbningskampen blev ligeså svær en opgave som spået.

U19 EM-kvalifikation, Danmark – Tjekkiet: 0-3 (13-25, 29-31, 12-25)
Stadionhal 1, Brøndby

Et blik nedover holdkortet afslørede allerede inden kampen, at de danske U19-piger kunne komme i alvorlige vanskeligheder imod nogle højthoppende tjekkiske piger.

Mens Danmark blot er i besiddelse af en enkelt spiller, Helena Elbæk, som smasher fra mere end tre meter, er der derimod hele syv spillere blandt Tjekkiets piger, der er over de tre meter i smashhøjde.

Det blev dog ikke højden, men derimod modtagningen, som blev tungen på vægtskålen i åbningskampen i EM-kvalifikationen.

Danskerne fulgte flot med i begyndelsen af 1. sæt og var blot bagud med et enkelt point cirka halvvejs (9-10). Men derfra trak tjekkerne fra og hamrede bolden i kanvassen til sætsejr 25-13.

I 2. sæt viste den danske lejr særdeles gode takter. Hjemmebaneheltinderne førte frem til 10 og tvang sættet ud i ekstrabolde ved hjælp af stærkt blokadespil. Danmark misbrugte to sætbolde og overlevede selv fire, inden Tjekkiet kunne føje sættet til deres regnskab med 31-29.

Skuffelsen fra det tætte 2. sæt sad i kroppen på danskerne i 3. sæt, hvor koncentrationen slap op og den haltende danske servemodtagning igen kom til udtryk. Tjekkiet styrtede af sted og vandt sættet med 25-12 og kampen 3-0.

”Jeg står med en ærgerlig fornemmelse. Pigerne gør alt, hvad de skal, men desværre magter vi ikke at holde det tekniske niveau på deres servepres. Vi blokerer godt, og vi server godt, men vi falder på, at vi ikke kan modtage godt nok. Rent teknisk skal vi behandle bolden bedre, men ellers synes jeg, at vi spiller fremragende,” siger landstræner Mats Björkman.

Danmark skal forsøge at rejse sig i morgen, når de spiller mod gruppefavoritterne Belgien klokken 19:00.  

Vinderen af gruppen kvalificerer sig direkte til EM i Slovakiet og Ungarn. 2’eren i gruppen samt den bedste 3’er i de syv grupper går videre til 3. kvalifikationsrunde. 

Alle kame streames direkte på zibrasport.dk.

Danmarks kampprogram
31. marts, kl. 19:00: Danmark – Tjekkiet: 0-3 (13-25, 29-31, 12-25)
1. april, kl. 19:00: Belgien – Danmark:
2. april, kl. 15:00: Østrig – Danmark:

Danmarks trup til U19 EM-kvalifikationen

Hævere
Ann-Katrine Bisgaard Håkansson, Team Køge
Cecilie Fynbo, Gentofte

Centerspillere
Maia Stripp, Holte
Amalie Lachenmeier, Team Køge
Sophia Andersen, Amager

Kantspillere
Helena Elbæk, Ikast
Julie Jensen, Ikast
Jonna Sørensen, Fortuna Odense
Katrine Lundberg, VK Vestsjælland
Amanda Guldager Holm, Gentofte
Emma Stevnsborg, Team Køge

Libero
Sidse Andersen, Team Køge

Coach-team
Mats Björkman, Head Coach
Skafte Herskind, Assistant Coach
Bo Møllgaard, Team Manager
Morten Østergaard, fysioterapeut

Del nyhed

LÆS OGSÅ