DM i Skolevolley fejrer 40 års jubilæum

De 30 bedste skolehold i Danmark giver hinanden kamp til netkanten, når Dansk Skoleidræt i samarbejde med Odense Kommune arrangerer det 40. danmarksmesterskabet i Skolevolleyball. De har svedt, kæmpet og smashet, og nu er feltet snævret ind. 472 drenge- og pigehold fra hele landet har deltaget i de indledende kvalifikationskampe. Nu er der 30 tilbage.…

:


De 30 bedste skolehold i Danmark giver hinanden kamp til netkanten, når Dansk Skoleidræt i samarbejde med Odense Kommune arrangerer det 40. danmarksmesterskabet i Skolevolleyball.

De har svedt, kæmpet og smashet, og nu er feltet snævret ind. 472 drenge- og pigehold fra hele landet har deltaget i de indledende kvalifikationskampe. Nu er der 30 tilbage.

Den 8. – 10. marts skal 16 drengehold og 14 pigehold fra hele landet til DM i Skolevolleyball. Odense Kommune er værter for de 325 deltagere.

Marientlystcentret lægger baner til, og volleyballafdelingen i Boldklubben Marienlyst stiller dommere og frivillige til rådighed til de spændende kampe.

Skole DM i volley har 40 års fødselsdag
DM i Skolevolleyball arrangeres af Dansk Skoleidræt, og i år er det 40 år siden, det første volley-DM blev afholdt.

Onsdag aften mellem kl. 19.00 og 20.30 får de unge mulighed at se eliten smashe. De lokale ligastjerner fra Marienlyst, der har hele ni danske, australske og islandske landsholdspillere og som i weekenden tager hul på playoffs i jagten på en plads i DM-finalen, kommer og spiller en showkamp sammen med de unge.

Handler også om andet end at vinde
Odense Kommune og rådkvinde for børn og unge, Susanne Crawley Larsen (R), glæder sig over at kunne byde de mange unge velkomne til Odense:

”Sport, bevægelse og skole hører rigtig godt sammen. For de mange skoleelever handler det selvfølgelig om at vinde, men for mig handler et stort stævne for skoleelever som det her også om at have det sjovt, få en god oplevelse og møde nye venner både på kryds og tværs af banen,” siger hun til danskskoleidraet.dk.

Fairplay er også et meget vigtigt element ved stævnet. Derfor uddeler Dansk Skoleidræt også to Fair Play-pokaler, der går til det pigehold og det drengehold, der har udmærket sig mest positivt ved at spille fair og skabe en positiv stemning ved stævnet.

”Et stævne skal være en god oplevelse for alle deltagere. Det vil vi i Dansk Skoleidræt gerne være med til at sætte fokus på med Fair Play-pokalerne. Det handler om, at spillerne husker på, at en del af sporten er, at man respekterer sine modstandere og opfører sig ordentligt og fair både på og uden for banen, og det har vi heldigvis også rigtig gode erfaringer med, at de unge mennesker gør,” fortæller stævnekoordinator fra Dansk Skoleidræt Christian Pedersen.

DM i Skolevolley afvikles den 8.-10. marts i Marienlystcentret, Windelsvej 138, 5000 Odense C.

Læs mere om DM i Skolevolley her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ