Et godt slag for volleyball

Fra idrætsefterskoler til de danske mestre. Hele Volleyball Danmark var med til at slå et slag for volleyball på årets ekstra dag den 29. februar og sætte uofficiel verdensrekord. Fra Sundeved Efterskole til Brøndbys danske mestre. Sammen med resten af Europa var danske volleyballspillere med til at markere, at der i år var én ekstra…

:


Fra idrætsefterskoler til de danske mestre. Hele Volleyball Danmark var med til at slå et slag for volleyball på årets ekstra dag den 29. februar og sætte uofficiel verdensrekord.

Fra Sundeved Efterskole til Brøndbys danske mestre. Sammen med resten af Europa var danske volleyballspillere med til at markere, at der i år var én ekstra dag til at spille volleyball, da 2016 er skudår.

I den forbindelse havde det europæiske volleyballforbund CEV arrangeret en kæmpe volleyball-event over hele Europa, hvor flest mulige skulle spille ét sæt til 29 point.

Dels for at nå rekorden for flest spillede volleyballkampe i Europa på én dag. Dels for at samle folk på tværs af alder, køn og volleymæssige færdigheder til en sjov dag, hvor alle er fælles om at promovere volleyball.

Danmark bidrog med 142 kampe til den uofficielle verdensrekord. Ifølge de første estimater fra CEV blev spillet flere end 4.000 kampe i de 28 lande, som deltog #OneDayMore4Volleyball.

”Det har været en fornøjelse at følge, hvor mange der har bakket op om #OneDayMore4Volleyball. Det har været en stor event, som har promoveret volleyball over hele Europa. Vi kan godt være tilfredse med det danske bidrag,” siger Mikael Trolle, sportsdirektør i Volleyball Danmark.

Uanset hvad det endelige tal havner på, vil der være tale om en uofficiel verdensrekord, da Guinness Rekordbog kræver, at alle kampe begynder samtidigt, og at der er officielle observatører til stede ved samtlige kampe.

Det største antal kampe blev noteret i Gentofte, hvor klubben havde arrangeret skolestævne for alle 9. klasser i kommunen. Her blev det ikke færre end 127 kampe.

Del nyhed

LÆS OGSÅ