I dag går 2.000 danske volleyballspillere efter verdensrekord

I anledning af at 2016 er skudår, går danske volleyballspillere sammen med restens af Europa efter at sætte verdensrekord på årets ekstra dag den 29. februar. Der spilles ét sæt til 29 point for at nå rekorden for flest spillede volleyballkampe i Europa på én dag. Der vil dog være tale om en uofficiel verdensrekord,…

:


I anledning af at 2016 er skudår, går danske volleyballspillere sammen med restens af Europa efter at sætte verdensrekord på årets ekstra dag den 29. februar. Der spilles ét sæt til 29 point for at nå rekorden for flest spillede volleyballkampe i Europa på én dag.

Der vil dog være tale om en uofficiel verdensrekord, da Guiness Rekordbog kræver, at alle kampe begynder samtidigt, og at der er officielle observatører til stede ved samtlige kampe.

Det har ikke været muligt at koordinere dette med alle deltagende europæiske lande i denne omgang, og derfor bliver verdensrekorden uofficiel.

Det lægger dog ikke en dæmper på den enorme volleyball-event #OneDayMore4Volleyball, der er sat i søen af det europæiske volleyballforbund CEV og møder massiv tilslutning over hele Europa.

Mere end 48.000 spillere forventes at spille ét sæt til 29 point i dag.

Formålet er at samle folk på tværs af alder, køn og volleymæssige færdigheder til en sjov dag, hvor alle er fælles om at promovere volleyball.

”Volleyball Danmark er meget glade for den store interesse, der har været for at promovere volleyball på årets ekstra dag og deltage i rekordforsøget,” siger Mikael Trolle, sportsdirektør i Volleyball Danmark.

”Klubber over hele landet har arrangeret særlige kampe med ét sæt til 29 point i dag, så Danmark bidrager med op mod 2.000 spillere og 200 kampe i rekordforsøget,” siger han.

Når dagen er slut, tæller alle lande i Europa sammen, hvor mange hold og deltagere, der i løbet af dagen har spillet ét sæt til 29 point.

Og selvom verdensrekorden ikke bliver officiel i år, så er det bare med at træne baggerslag og springserver – det er skudår igen om fire år.

Del nyhed

LÆS OGSÅ