Grundspillet er slut: Suveræn vinder og ny 1’er i sidste runde

Det er tid til at gøre status efter grundspillet i Volleyligaen er slut. 14 kampe har klubberne hver især spillet. To hold er sorteret fra, mens top 6 fra på fredag tager hul på playoffs. Brøndbys damer var suveræne gennem hele grudspillet. 14 sejre i 14 kampe og en imponerende sætscore på 42-3 sikrede de…

| Foto: Lars Jørgensen

:


Det er tid til at gøre status efter grundspillet i Volleyligaen er slut. 14 kampe har klubberne hver især spillet. To hold er sorteret fra, mens top 6 fra på fredag tager hul på playoffs.

Brøndbys damer var suveræne gennem hele grudspillet. 14 sejre i 14 kampe og en imponerende sætscore på 42-3 sikrede de regerende danske mestre en stensikker 1. plads i grundspillet.

I en lille finale på grundspillet stod Brøndby i sidste kamp over for førsteudfordrerne til DM-guldet fra Holte. Her viste Brøndby, at de pt. er de største favoritter til at hænge guldmedaljerne om halsen den 16. april.

Videre til playoffs er også oprykkerne fra Amager, som på fornemmeste vis snuppede 3. pladsen i grundspillet i deres første sæson i Volleyligaen. 4. pladsen gik til Lyngby, mens Aarhus på 5. pladsen sikrer, at Jylland også er repræsenteret i playoffs. Den sidste playoff-plads gik til Køge, som dermed henviste de to fynske mandskaber Fortuna Odense og DHV Odense ude af playoff-selskabet.

Se mere statistik og den samlede stilling i damernes Volleyliga her.

Ny 1’er i sidste spillerunde
Hos herrerne så det længe ud til, at Marienlyst ville snuppe 1. pladsen i grundspillet. Men i sidste spillerunde måtte fynboerne nøjes med en 3-2-sejr mod Hvidovre, mens Gentofte vandt 3-0 ude over ASV. Dermed byttede de to hold plads i tabellen, da Gentofte kom på 38 point mod Marienlysts 37 – begge mandskaber er noteret for 13 sejre og 1 nederlag.

Hvidovres herrer lagde billet ind på 3. pladsen i grundspillet, mens Ishøjs pokalfinalister snuppede 4. pladsen. Sidste års sølvvindere fra Middelfart sluttede på en 5. plads efter en træg sæsonstart. Endelig bookede Lyngby-Gladsaxes oprykkere den sidste plads til playoffs ved at snuppe 6. pladsen.

Dermed må ASV og Randers se til fra sidelinjen, mens de andre fra på fredag den 4. marts og fire weekender frem spiller playoffs.

Se mere statistik og den samlede stilling i herrernes Volleyliga her.

I hver playoff-weekend spiller tre herrehold og tre damehold ved samme event. Hvert hold spiller i enten 1. og 3. runde eller 2. og 4. runde. Holdene spiller alle mod alle.

Vinderne af de to playoff-puljer kvalificerer sig til DM-finalerne, som spilles lørdag den 9. april i Marienlystcentret og lørdag den 16. april i Gentofte Sportspark. De to 2’ere i playoff-puljerne spiller to kampe om bronzemedaljerne i perioden tirsdag den 5. april – fredag den 15. april.

Du kan se hele kampprogrammet for playoffs her.
Har du ikke mulighed for at komme i hallen, viser Zibra Sport alle kampe direkte.

Del nyhed

LÆS OGSÅ